Hellapoliisin nyhtökaura-nachosalaatti

nyhtokaura_nachosalaatti_2_D4S3221_010616-Edit

Nyhtökaura on kesän trendivillitys, josta toivotaan eettisesti tuotettuna korviketta liharuoille. Rakenteeltaan se muistuttaa nyhtöpossua. Makuvaihtoehtoja löytyy muutama ja yksi maustamatonkin. Voit maustaa nyhtökauraa oman makusi mukaan reilullakin kädellä.

Ainekset

  • 6-8 annosta

Ainesosat

  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 2 punasipulia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 punainen paprika
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ ruukku tuoretta minttua
  • 250 g nyhtökauraa, tomato smoked paprika leaf parslay
  • nachoja

Kastike

  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 3 tomaattia
  • 1 punainen chilipaprika
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ chilipaprika

Valmistusohje

Paloittele jääsalaatti.

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku ja paprika.

Hienonna korianteri ja minttu.

Laita nyhtökaura erilliseen kulhoon.

Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.

Sekoita kastike nyhtökauran joukkoon.

Laita ainekset tarjoiluvadille ja lisää joukkoon nachoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!