Hellapoliisin nyhtökaura-nachosalaatti
Nyhtökaura on kesän trendivillitys, josta toivotaan eettisesti tuotettuna korviketta liharuoille. Rakenteeltaan se muistuttaa nyhtöpossua. Makuvaihtoehtoja löytyy muutama ja yksi maustamatonkin. Voit maustaa nyhtökauraa oman makusi mukaan reilullakin kädellä.
Ainekset
- 6-8 annosta
Ainesosat
- 1 ruukku jääsalaattia
- 2 punasipulia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- 1 punainen paprika
- ½ ruukkua korianteria
- ½ ruukku tuoretta minttua
- 250 g nyhtökauraa, tomato smoked paprika leaf parslay
- nachoja
Kastike
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynsi
- 3 tomaattia
- 1 punainen chilipaprika
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ chilipaprika
Valmistusohje
Paloittele jääsalaatti.
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kurkku ja paprika.
Hienonna korianteri ja minttu.
Laita nyhtökaura erilliseen kulhoon.
Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.
Sekoita kastike nyhtökauran joukkoon.
Laita ainekset tarjoiluvadille ja lisää joukkoon nachoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan