Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marttojen panzanella

Panzanella on italialainen leipäsalaatti.
Panzanella on italialainen leipäsalaatti.Shutterstock
Julkaistu 22.07.2025 15:42

MTV LIFESTYLE

Panzanella on italialainen leipäsalaatti, johon voi hyödyntää kuivahtaneen leivän ja jääkaappiin unohtuneet kasvikset.

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset

  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4–6 viipaletta (kuivahtanutta) maalaisleipää
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 pkt (125 g) mozzarellaa
  • 1 pieni purkki (100 g) mustia oliiveja
  • 1 pieni purkki (35 g) kapriksia
  • öljyä paistamiseen
  • koristeeksi
  • basilikaa

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ dl punaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • (ripaus sokeria)

Valmistusohje

  1. Huuhtele ja kuivaa paprikat.
  2. Grillaa paprikat grillissä tai uunissa, kunnes niiden kuori kupruilee ja muuttuu mustaksi (noin 10 min).
  3. Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kuori jäähtyneet paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele.
  4. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista kauniin värisiksi.
  5. Kuutioi leivät ja paista pintaan kaunis väri.
  6. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipuli ja freesaa.
  7. Laita kaikki kasvikset tajoiluastiaan. Revi tai kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa.
  8. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaattiin. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia.
  9. Revi salaatin päälle basilikaa ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit  tarjota leipäkuutiot myös erillisessä astiassa, jolloin salaatti on gluteeniton.

Resepti: Marttaliitto

Lisää aiheesta:

Nizzan leipäSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraBruschetta ja tomaatti-avokadotahnaGrillatut sipulit ja maalaissalaattiIso thai-salaattiBruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan kera
SalaatitPaprikaLisäkeruoat

Tuoreimmat aiheesta

Salaatit
  • 22.8.12:14
    Sienisalaatti

    Herkkutattisalaatti

  • 22.7.15:42
    Paprika

    Marttojen panzanella

  • 19.7.08:31
    Lohisalaatti

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 9.7.10:25
    Lisäkeruoat

    Vesimelonicarpaccio

  • 7.7.12:57
    Kasvisruoka

    Jennifer Aniston -salaatti