Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marttojen panzanella

panzanella
Panzanella on italialainen leipäsalaatti.Shutterstock
Julkaistu 22.07.2025 15:42

MTV LIFESTYLE

Panzanella on italialainen leipäsalaatti, johon voi hyödyntää kuivahtaneen leivän ja jääkaappiin unohtuneet kasvikset.

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset

  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4–6 viipaletta (kuivahtanutta) maalaisleipää
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 pkt (125 g) mozzarellaa
  • 1 pieni purkki (100 g) mustia oliiveja
  • 1 pieni purkki (35 g) kapriksia
  • öljyä paistamiseen
  • koristeeksi
  • basilikaa

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ dl punaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • (ripaus sokeria)

Valmistusohje

  1. Huuhtele ja kuivaa paprikat.
  2. Grillaa paprikat grillissä tai uunissa, kunnes niiden kuori kupruilee ja muuttuu mustaksi (noin 10 min).
  3. Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kuori jäähtyneet paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele.
  4. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista kauniin värisiksi.
  5. Kuutioi leivät ja paista pintaan kaunis väri.
  6. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipuli ja freesaa.
  7. Laita kaikki kasvikset tajoiluastiaan. Revi tai kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa.
  8. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaattiin. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia.
  9. Revi salaatin päälle basilikaa ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit  tarjota leipäkuutiot myös erillisessä astiassa, jolloin salaatti on gluteeniton.

Resepti: Marttaliitto

Tuoreimmat aiheesta

Salaatit