- Huuhtele ja kuivaa paprikat.
- Grillaa paprikat grillissä tai uunissa, kunnes niiden kuori kupruilee ja muuttuu mustaksi (noin 10 min).
- Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kuori jäähtyneet paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele.
- Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista kauniin värisiksi.
- Kuutioi leivät ja paista pintaan kaunis väri.
- Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipuli ja freesaa.
- Laita kaikki kasvikset tajoiluastiaan. Revi tai kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaattiin. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia.
- Revi salaatin päälle basilikaa ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit tarjota leipäkuutiot myös erillisessä astiassa, jolloin salaatti on gluteeniton.
Resepti: Marttaliitto