Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka02-Munakoiso-zucchini-lasagne

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen kasvisateria, joka on kaiken lisäksi terveellistä. Runsaan kasvisten ja palkokasvien käytön sekä vähäisemmän lihan kulutuksen on todettu vähentävän muun muassa sydän- ja verisuonisairauksia.

2 annosta

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 6 minikesäkurpitsaa kukinnoilla
  • 400 g erivärisiä tomaatteja
  • ½ l tomaattimehua
  • ½ puntti basilikaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • suolaa ja musta pippuria myllystä

Valmistusohje

Leikkaa kesäkurpitsasta ja munakoisosta puolen sentin paksuisia pitkiä viipaleita. Paista pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon puolitetut minikesäkurpitsat ja jatka paistamista hetki. Viimeistele suolalla.

Leikkaa erivärisistä tomaateista lohkoja ja paloja. Kaada kasariin tomaattimehu. Lisää suolaa, mustapippuria ja intiaanisokeria. Keitä seosta hetki kasaan ja lisää joukkoon tomaatit.

Kokoa annos kerroksittain ja koristele yrteillä sekä pinjasiemenillä.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!