Kikhernecurry riisin ja jogurtin kera

Nopeaa, helppoa, kevyttä vegeruokaa, mitä nykyaikana voisi ruoalta toivoa enempää? Makua tietysti. Mutta tässä ruoassa on sitäkin yllin kyllin. Keitetty riisi sopii seuralaiseksi.

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 4 rkl öljyä
  • 5 salottisipulia
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 5 dl vihanneslientä
  • ½ tl rouhittua rosépippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 maustemitta raastettua muskottia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl currya
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä

Tarjoiluun

  • 2 dl ruokajogurttia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salotit. Valuta tomaattipurkilliset ja säästä liemi, sekoita se vihannesliemeen. Leikkaa tomaatit pienemmäksi.

2. Lämmitä öljyä padassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppu, rosepippurimurska, korianteri, muskotti ja curry. Lisää tomaatit, vihannesliemi, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä poristen 10 minuuttia. Lisää kikherneet ja anna porista vielä 5 minuuttia.

3. Tarjoile ruoan ohessa ruokajogurttia kulhossa, josta jokainen saa itse nostaa nokareen tai kaksi ruokansa pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!