Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kikhernecurry riisin ja jogurtin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 4 rkl öljyä
  • 5 salottisipulia
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 5 dl vihanneslientä
  • ½ tl rouhittua rosépippuria
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 maustemitta raastettua muskottia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl currya
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä

Tarjoiluun

  • 2 dl ruokajogurttia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salotit. Valuta tomaattipurkilliset ja säästä liemi, sekoita se vihannesliemeen. Leikkaa tomaatit pienemmäksi.

2. Lämmitä öljyä padassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppu, rosepippurimurska, korianteri, muskotti ja curry. Lisää tomaatit, vihannesliemi, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä poristen 10 minuuttia. Lisää kikherneet ja anna porista vielä 5 minuuttia.

3. Tarjoile ruoan ohessa ruokajogurttia kulhossa, josta jokainen saa itse nostaa nokareen tai kaksi ruokansa pinnalle.

Nopeaa, helppoa, kevyttä vegeruokaa, mitä nykyaikana voisi ruoalta toivoa enempää? Makua tietysti. Mutta tässä ruoassa on sitäkin yllin kyllin. Keitetty riisi sopii seuralaiseksi.

Lisää aiheesta:

Vihanneksia sitruunakastikkeessaTonnikala-pennevuokaKikhernepaellaKikhernecurryKikhernecurryEntrecôte snacks
KasviscurryKevytKananmunatonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry