Nopeaa, helppoa, kevyttä vegeruokaa, mitä nykyaikana voisi ruoalta toivoa enempää? Makua tietysti. Mutta tässä ruoassa on sitäkin yllin kyllin. Keitetty riisi sopii seuralaiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl keitettyjä kikherneitä
- 4 rkl öljyä
- 5 salottisipulia
- 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
- 5 dl vihanneslientä
- ½ tl rouhittua rosépippuria
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 maustemitta raastettua muskottia
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl currya
- ½ tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
Tarjoiluun
- 2 dl ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua salotit. Valuta tomaattipurkilliset ja säästä liemi, sekoita se vihannesliemeen. Leikkaa tomaatit pienemmäksi.
2. Lämmitä öljyä padassa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppu, rosepippurimurska, korianteri, muskotti ja curry. Lisää tomaatit, vihannesliemi, suola ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä poristen 10 minuuttia. Lisää kikherneet ja anna porista vielä 5 minuuttia.
3. Tarjoile ruoan ohessa ruokajogurttia kulhossa, josta jokainen saa itse nostaa nokareen tai kaksi ruokansa pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.