Couscous-kikhernesalaatti
Tässä salaatissa osan persiljasta voit korvata rohkeasti mintulla tai tuoreella korianterilla. Tämä kesäinen salaatti on varma valinta noutopöytään tai juhlapöydän lisukkeeksi. Muut kuin kasvissyöjät voivat halutessaan vaihtaa kasvisliemen kanaliemeen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl couscousia
- 4 dl kasvislientä
- 1 prk keitettyjä kikherneitä
- 1 sitruuna
- 1 persiljanippu
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli tai punasipuli
- ½ tuore kurkku
- tomaatteja
- tuoreita yrttejä
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscousin päälle. Jäähdytä ja sekoita ilmavaksi haarukalla. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja kurkku (mielellään suolattu ja valutettu) ja sekoita joukkoon couscous, kikherneet ja hienonnettu persilja.
2. Vatkaa yhtä paljon sitruunamehua ja oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastike salaatin päälle ja tarkista maku. Happamuutta saa olla runsaasti.
3. Anna salaatin vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele tomaateilla ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta