Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vesimelonicarpaccio

vesimelonicarpaccio etukuva
Vesimelonicarpaccio sopii lisukkeeksi vaikka italialaiseen antipastopöytään. Kokeile myös grilliruokien kyljessä!MTV
Julkaistu 09.07.2025 10:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vesimelonicarpaccio fetalla ja muilla höysteillä on täydellinen lisuke kesäpöytään! Valitse carpacciota varten kypsän napakka vesimeloni. Ylikypsää vesimelonia on hankala höylätä viipaleiksi. Höysteiden määrät ovat suuntaa-antavia, ja voit itse määritellä, paljonko niitä haluat laittaa.

  • Kokonaisvalmistusaika: 15 min
  • Aktiivinen aika: 15 min
  • Annosmäärä: 2–4 annosta

Ainekset

  • ½ vesimeloni tai yksi pieni kokonainen vesimeloni
  • 150–200 g fetajuustoa
  • n. ½ dl suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
  • (n. ½ dl pinjansiemeniä)
  • 1 kesäsipuli tai kevätsipulin varsi tai ½ punasipuli
  • Tuoretta minttua
  • Mustapippuria rouhittuna
  • Oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa vesimelonista kuori pois. Leikkaa melonille myös tasainen pinta leikkuulautaa vasten, jotta sitä on helpompi käsitellä.
  2. Höylää vesimelonista viipaleita juustohöylän avulla ja asettele ne isolle tarjoilulautaselle.
  3. Murustele viipaleiden päälle fetaa. Ripottele päälle myös rouhittuja, suolattuja pistaasipähkinöitä sekä halutessasi pinjansiemeniä, hienonnettu kevät-/kesäsipuli varsineen, ja tuoreita mintun lehtiä revittynä.
  4. Rouhi lopuksi päälle mustapippuria ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä feta ja pistaasit ovat suolaisia.
  5. Tarjoile heti!

Vinkki! Jos et saa kaikkea vesimelonia höylättyä, voit tarjoilla osan myös kuutioina. Höysteenä voit käyttää myös erilaisia paahdettuja siemeniä.

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeruoat