Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vesimelonicarpaccio

Vesimelonicarpaccio sopii lisukkeeksi vaikka italialaiseen antipastopöytään. Kokeile myös grilliruokien kyljessä!
Vesimelonicarpaccio sopii lisukkeeksi vaikka italialaiseen antipastopöytään. Kokeile myös grilliruokien kyljessä!MTV
Julkaistu 09.07.2025 10:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Kokonaisvalmistusaika: 15 min
  • Aktiivinen aika: 15 min
  • Annosmäärä: 2–4 annosta

Ainekset

  • ½ vesimeloni tai yksi pieni kokonainen vesimeloni
  • 150–200 g fetajuustoa
  • n. ½ dl suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
  • (n. ½ dl pinjansiemeniä)
  • 1 kesäsipuli tai kevätsipulin varsi tai ½ punasipuli
  • Tuoretta minttua
  • Mustapippuria rouhittuna
  • Oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa vesimelonista kuori pois. Leikkaa melonille myös tasainen pinta leikkuulautaa vasten, jotta sitä on helpompi käsitellä.
  2. Höylää vesimelonista viipaleita juustohöylän avulla ja asettele ne isolle tarjoilulautaselle.
  3. Murustele viipaleiden päälle fetaa. Ripottele päälle myös rouhittuja, suolattuja pistaasipähkinöitä sekä halutessasi pinjansiemeniä, hienonnettu kevät-/kesäsipuli varsineen, ja tuoreita mintun lehtiä revittynä.
  4. Rouhi lopuksi päälle mustapippuria ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä feta ja pistaasit ovat suolaisia.
  5. Tarjoile heti!

Vinkki! Jos et saa kaikkea vesimelonia höylättyä, voit tarjoilla osan myös kuutioina. Höysteenä voit käyttää myös erilaisia paahdettuja siemeniä.

Vesimelonicarpaccio fetalla ja muilla höysteillä on täydellinen lisuke kesäpöytään! Valitse carpacciota varten kypsän napakka vesimeloni. Ylikypsää vesimelonia on hankala höylätä viipaleiksi. Höysteiden määrät ovat suuntaa-antavia, ja voit itse määritellä, paljonko niitä haluat laittaa.

Lisää aiheesta:

Grillimestarit: Nuorallatanssijan unelmaKillerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohjeUunijuurekset keittiömestari Filip Langhoffin tapaan: Paahdetut juurekset aateloidaan ricottajuustollaParmankinkkunyytit viherpedilläBroileri-pot-au-feu krutonkien keraPerunankuorisipsit
LisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeruoat
  • 28.11.16:38
    Kastikkeet ja dipit

    Liinapesto

  • 28.11.16:37
    Kastike lihalle

    Ruskea kastike

  • 15.11.06:00
    Nopeat ja helpot

    Shopska-salaatti

  • 22.7.15:42
    Salaatit

    Marttojen panzanella

  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan