Hallingin lasimestarinsilli
Lasimestarinsillin erikoisuus on se, että se laitetaan liemeen leikattuna poikittaisiksi paloiksi, niin että selkäruoto on mukana. Nimi tulee siitä, että silli tuodaan tarjolle juuri lasipurkissa. Punasipulirenkaat, porkkanalantit, piparjuurilastut, sinapinsiemenet ja laakerinlehti ovat tavallisesti näkyvissä kauniisti liemessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kokonaista suolasilliä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 1/4 purjoa, vihreä osa
- 5 cm tuoretta piparjuurta
- 4 laakerinlehteä
- 2 tl sinapinsiemeniä
Liemi
- 3/4 dl etikkaa (12%)
- 2 ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
Valmistusohje
1. Huuhtele sillit ja pane likoamaan veteen yön yli. Kiehauta yhdessä etikka, vesi, sokeri ja pippurit liemeksi ja jäähdytä.
2. Puhdista ja kuori porkkana, punasipuli, piparjuuri sekä purjo ja leikkaa ne kauniiksi paloiksi, piparjuuri lastuiksi. Leikkaa sillit poikittain selän läpi noin 2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna nahan ja selkäruodon jäädä paikoilleen.
3. Kerrostele sillit, vihannekset ja mausteet suorareunaiseen lasipurkkiin ja asettele ne kauniisti. Kaada päälle liemi ja laita ainesten päälle paino. Silli on valmista tarjoiltavaksi 5-7 päivän kuluttua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti