Espanjalainen mustekalasalaatti

Alkuperäisreseptissä mustekalasalaatti saa tulta ja luonnetta espanjalaisesta chilijauheesta nimeltä pimento de la vera. Se valmistetaan punaisista chileistä, jotka kuivataan hitaasti avotulen yllä ja sitten jauhetaan. Me korvaamme mausteen cayennepippurilla ja paprikajauheella.

Neljälle

  • 12 mustekalaa (calamares)
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • ½ kerä friséesalaattia
  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 2 maustemittaa paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä + paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uni 250 asteeseen. Vedä varovasti mustekaloista irti pää ja lonkerot. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto ja vedä nahka irti. Leikkaa mustekalat renkaiksi ja laita kylmään. Puolita paprikat ja poista siemenet. Penslaa kuori oliiviöljyllä. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille ja paahda niitä uunissa, kunnes kuoret ovat mustalaikukkaita. Nosta kuumat paprikat kulhoon, peitä se kelmulla ja jäähdytä.

2. Huuhtele ja revi pienemmäksi frisée- ja roomansalaatit, pane kuivumaan pyyheliinan päälle. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Vedä paprikoista kuori irti ja leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita salaatit, punasipulirenkaat ja paprikapalat kulhossa.

3. Sekoita cayenne, paprikajauhe ja suola keskenään. Paista mustekaloja, joihin olet ripotellut puolet maustesuolasta, oliiviöljyssä minuutin ajan, sekoita. Siirrä mustekalat kulhoon vihannesten päälle. Sekoita viinietikka, oliiviöljy ja loput maustesuolasta ja tiputtele salaatin päälle. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!