Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espanjalainen mustekalasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 12 mustekalaa (calamares)
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • ½ kerä friséesalaattia
  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • 2 maustemittaa paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä + paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uni 250 asteeseen. Vedä varovasti mustekaloista irti pää ja lonkerot. Poista valkoinen, huokoinen selkäruoto ja vedä nahka irti. Leikkaa mustekalat renkaiksi ja laita kylmään. Puolita paprikat ja poista siemenet. Penslaa kuori oliiviöljyllä. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille ja paahda niitä uunissa, kunnes kuoret ovat mustalaikukkaita. Nosta kuumat paprikat kulhoon, peitä se kelmulla ja jäähdytä.

2. Huuhtele ja revi pienemmäksi frisée- ja roomansalaatit, pane kuivumaan pyyheliinan päälle. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Vedä paprikoista kuori irti ja leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita salaatit, punasipulirenkaat ja paprikapalat kulhossa.

3. Sekoita cayenne, paprikajauhe ja suola keskenään. Paista mustekaloja, joihin olet ripotellut puolet maustesuolasta, oliiviöljyssä minuutin ajan, sekoita. Siirrä mustekalat kulhoon vihannesten päälle. Sekoita viinietikka, oliiviöljy ja loput maustesuolasta ja tiputtele salaatin päälle. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Mustekala-avokadosalaattiEspanjalainen salsaGratinoidut taskuravut chilin keraMozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssaSitrussalaatti meren hedelmien keraHalstratut silakat
ÄyriäissalaattiAlkuruoatSalaatitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositon

Alkuperäisreseptissä mustekalasalaatti saa tulta ja luonnetta espanjalaisesta chilijauheesta nimeltä pimento de la vera. Se valmistetaan punaisista chileistä, jotka kuivataan hitaasti avotulen yllä ja sitten jauhetaan. Me korvaamme mausteen cayennepippurilla ja paprikajauheella.

Keventäjät
Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti