Eksoottinen hedelmäsalaatti ja hunajajogurtti
Tästä hedelmäsalaatista tulee kaikkein parasta, jos käytät williams- tai japanilaisia nashipäärynöitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 päärynää
- ½ papaija
- 1 mango
- 1/4 ananas
- 1 dl kivettömiä kirsikoita
Hunajajogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 sitruunan kuori
- tilkka sitruunamehua
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
Tarjoiluun
- 4 biscotti-korppua
Valmistusohje
1. Hunajajogurtti: Valuta jogurttia 1-2 tuntia kahvinsuodattimessa. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista muutama tippa mehua. Sekoita sitruunankuori, -mehu ja hunaja valuneeseen jogurttiin.
2. Kuori ja poista siemenet/siemenkodat hedelmistä. Leikkaa puumainen keskus ananaksesta ja halkaise kirsikat keskeltä. Kuutioi muut hedelmät 2x2 sentin kokoisiksi paloiksi ja sekoita ne keskenään kulhossa.
3. Rouhi korput morttelissa. Täytä kauniit lasit salaatilla, lusikoi päälle jogurttia ja koristele biscottimuruilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti