Tuoreita hedelmiä vadelmakastikkeella

Hedelmät ja marjat ovat täydellinen lopetus päivälliselle: Kevyttä, kaunista ja raikasta. Tämän reseptin ainekset on valittu inspiraatioksi, mutta valitse kauden ja maun mukaan mitä tahansa hedelmiä ja marjoja.

Neljälle

  • 2 kiivihedelmää
  • 2 appelsiinia
  • 1 omena
  • 1 dl karhunvatukoita
  • 2 ½ dl vadelmia
  • 1 ½ dl mansikoita
  • melonia
  • 4 ananaskirsikkaa

Kastike

  • 1 l tuoreita vadelmia tai 250 g pakastettuja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Puhdista hedelmät ja marjat. Leikkaa appelsiinista kalvottomia paloja terävällä veitsellä.

2. Kastike: Sekoita vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Jos käytät sokeroituja pakastevadelmia, jätä tomusokeri pois. Siivilöi kastike.

3. Tee vadelmakastikkeesta peili lautasille. Asettele hedelmät kauniisti peilin ympärille. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!