Tuoreita hedelmiä vadelmakastikkeella

Hedelmät ja marjat ovat täydellinen lopetus päivälliselle: Kevyttä, kaunista ja raikasta. Tämän reseptin ainekset on valittu inspiraatioksi, mutta valitse kauden ja maun mukaan mitä tahansa hedelmiä ja marjoja.

Neljälle

  • 2 kiivihedelmää
  • 2 appelsiinia
  • 1 omena
  • 1 dl karhunvatukoita
  • 2 ½ dl vadelmia
  • 1 ½ dl mansikoita
  • melonia
  • 4 ananaskirsikkaa

Kastike

  • 1 l tuoreita vadelmia tai 250 g pakastettuja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Puhdista hedelmät ja marjat. Leikkaa appelsiinista kalvottomia paloja terävällä veitsellä.

2. Kastike: Sekoita vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Jos käytät sokeroituja pakastevadelmia, jätä tomusokeri pois. Siivilöi kastike.

3. Tee vadelmakastikkeesta peili lautasille. Asettele hedelmät kauniisti peilin ympärille. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja