Tuoreita hedelmiä vadelmakastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650354/landscape16_9/515/290/2445f54193dd9b48f44d8c9e6bc4f718/ov/893771-4427.jpg)
Hedelmät ja marjat ovat täydellinen lopetus päivälliselle: Kevyttä, kaunista ja raikasta. Tämän reseptin ainekset on valittu inspiraatioksi, mutta valitse kauden ja maun mukaan mitä tahansa hedelmiä ja marjoja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kiivihedelmää
- 2 appelsiinia
- 1 omena
- 1 dl karhunvatukoita
- 2 ½ dl vadelmia
- 1 ½ dl mansikoita
- melonia
- 4 ananaskirsikkaa
Kastike
- 1 l tuoreita vadelmia tai 250 g pakastettuja
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Puhdista hedelmät ja marjat. Leikkaa appelsiinista kalvottomia paloja terävällä veitsellä.
2. Kastike: Sekoita vadelmat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Jos käytät sokeroituja pakastevadelmia, jätä tomusokeri pois. Siivilöi kastike.
3. Tee vadelmakastikkeesta peili lautasille. Asettele hedelmät kauniisti peilin ympärille. Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka