Eksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeessa
Hedelmäsalaatti on raikas päätös aterialle. Tässä versiossa salaatin makeutta tasapainottaa kirpeä limettikastike.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 20 mansikkaa
- 2 kiiviä
- 1 karambola
- 12 litsiä
- 1 meloni
- 1 appelsiini
Koristeluun
- 4 karhunvatukkaa tai vadelmaa
Limettikastike
- 2 munankeltuaista
- 1/3 dl sokeria
- 1 dl vettä
- ½ limetti
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Limettikastike: Harjaa limetti huolellisesti kylmän veden alla. Raasta kuori raastinraudalla ja pudista mehu. Vatkaa munankeltuaiset, sokeri, vesi, limetinkuori ja limettimehu kattilassa. Hauduta kastiketta koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kastike kylmäksi. Vaahdota kerma ja sekoita kastikkeeseen.
2. Huuhtele marjat ja hedelmät ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Asettele hedelmänpalat ja marjat kauniisti kulhoon. Viimeistele limettikastikkeella ja vadelmilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan