Eksoottinen hedelmäsalaatti limettikastikkeessa

Hedelmäsalaatti on raikas päätös aterialle. Tässä versiossa salaatin makeutta tasapainottaa kirpeä limettikastike.

4 annosta

  • 20 mansikkaa
  • 2 kiiviä
  • 1 karambola
  • 12 litsiä
  • 1 meloni
  • 1 appelsiini

Koristeluun

  • 4 karhunvatukkaa tai vadelmaa

Limettikastike

  • 2 munankeltuaista
  • 1/3 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • ½ limetti
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Limettikastike: Harjaa limetti huolellisesti kylmän veden alla. Raasta kuori raastinraudalla ja pudista mehu. Vatkaa munankeltuaiset, sokeri, vesi, limetinkuori ja limettimehu kattilassa. Hauduta kastiketta koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kastike kylmäksi. Vaahdota kerma ja sekoita kastikkeeseen.

2. Huuhtele marjat ja hedelmät ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Asettele hedelmänpalat ja marjat kauniisti kulhoon. Viimeistele limettikastikkeella ja vadelmilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!