Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Curling sämpyläkiekot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo sämpylöistä vaihteeksi hauskoja kiekkoja! Terveellinen taikina valmistetaan appelsiinituoremehusta, porkkanaraasteesta ja kuitupitoisesta kaurasta.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

n. 20 kpl

  • 6 dl appelsiinituoremehua
  • 5 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl Pikakaura+Kuitu hiutaleita (Myllyn Paras)
  • 11-12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 50 g voita tai öljyä

Seos päälle

  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 3 dl juustoraastetta
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

Sämpylätaikinaa varten sekoita porkkanaraaste mehuun ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja suola. Lisää hiutaleet ja hiivaleipäjauhoja. Alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva / öljy ja sopiva määrä jauhoja niin, että taikinaan muodostuu hyvä sitko, mutta taikina ei ole liian kovaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa: esim. kulho lämpimässä vesialtaassa tai mikroaaltouunissa. Siis niin, ettei mikro ole päällä! Paikka on hyvä siksi, että se on vedoton.

Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille (n. 9 kpl / pelti). Paina sämpylät mataliksi "curlingkiekoiksi". Kohota kiekot leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi (esim. lämpimän vesialtaan päällä tai n. 40 asteisessa uunissa).

Valmista kohoamisen aikana päällys sämpyläkiekoille sekoittamalla porkkana- ja juustoraaste sekä kananmuna keskenään tahnaksi. Levitä kohonneille sämpyläkiekoille pinnalle kauttaaltaan porkkana-juustopäällystä. Jaa noin 3 sämpylää pieniksi paloiksi ja pyörittele niistä "curlingkiekon kahvoja". Aseta kahvat sämpylöiden päällysseoksen päälle.

Paista Curling Sämpyläkiekkoja 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Mikäli haluat erivärisiä kiekkojen pintoja, tee 3 eri täytettä: 1/3 täytteestä porkkanaraastetta, 1/3 täytteestä pieniksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja 1/3 täytteestä pestoa (tuoretta basilikaa ja runsaasti hienonnettua valkosipulia).

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat porkkanasämpylätNeljän viljan täysjyväleipäKreikkalainen fetaleipäVeera Rusasen erilaiset sämpylätSämpyläpuustitMehevä ruispatonki
SämpylätKevytKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät