Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Leivo sämpylöistä vaihteeksi hauskoja kiekkoja! Terveellinen taikina valmistetaan appelsiinituoremehusta, porkkanaraasteesta ja kuitupitoisesta kaurasta.

n. 20 kpl

  • 6 dl appelsiinituoremehua
  • 5 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl Pikakaura+Kuitu hiutaleita (Myllyn Paras)
  • 11-12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 50 g voita tai öljyä

Seos päälle

  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 3 dl juustoraastetta
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

Sämpylätaikinaa varten sekoita porkkanaraaste mehuun ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja suola. Lisää hiutaleet ja hiivaleipäjauhoja. Alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva / öljy ja sopiva määrä jauhoja niin, että taikinaan muodostuu hyvä sitko, mutta taikina ei ole liian kovaa.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa: esim. kulho lämpimässä vesialtaassa tai mikroaaltouunissa. Siis niin, ettei mikro ole päällä! Paikka on hyvä siksi, että se on vedoton.

Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille (n. 9 kpl / pelti). Paina sämpylät mataliksi "curlingkiekoiksi". Kohota kiekot leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi (esim. lämpimän vesialtaan päällä tai n. 40 asteisessa uunissa).

Valmista kohoamisen aikana päällys sämpyläkiekoille sekoittamalla porkkana- ja juustoraaste sekä kananmuna keskenään tahnaksi. Levitä kohonneille sämpyläkiekoille pinnalle kauttaaltaan porkkana-juustopäällystä. Jaa noin 3 sämpylää pieniksi paloiksi ja pyörittele niistä "curlingkiekon kahvoja". Aseta kahvat sämpylöiden päällysseoksen päälle.

Paista Curling Sämpyläkiekkoja 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Mikäli haluat erivärisiä kiekkojen pintoja, tee 3 eri täytettä: 1/3 täytteestä porkkanaraastetta, 1/3 täytteestä pieniksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja 1/3 täytteestä pestoa (tuoretta basilikaa ja runsaasti hienonnettua valkosipulia).

Resepti: Arja Savela

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.