Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

Shutterstock
Julkaistu 28.08.2020 11:16

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helpot sämpylät valmistuvat ilman taikinan vaivaamista! Ohje kotitalousopettaja Arja Elina Laineen Leipä-kirjasta (Readme 2020).

Taikina

  • 3 dl vettä tai maitoa tai niiden seosta
  • 15 g tuorehiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ½ tl (mineraali)suolaa
  • 5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 320 g)
  • 1 ½ dl vehnäleseitä (30 g)

Leivontaan

  • ½ dl jauhoja

Valmistusohje

Helpot sämpylät valmistuvat näin:

Valmistusaika: noin 2 tuntia, josta työaika 10 minuuttia
Annoksia: 8 kpl

  1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja laita kulhoon. Liuota joukkoon hiiva, hunaja ja suola. Sekoita mukaan jauhot ja leseet, älä vaivaa. Jätä kohoamaan liinalla peitettynä 45 minuutiksi. Taikinan voi sekoittaa vaihtoehtoisesti valmiiksi kylmään nesteeseen illalla, laittaa jääkaappiin ja paistaa aamulla tai seuraavana iltana tuoreet sämpylät.
  2. Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja ripottele vielä päälle vähän jauhoja. Muodosta taikinasta pitkä tanko ja jaa se 8 palaan. Nosta ne kumolleen väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota 1 tunnin ajan liinalla peitettyinä. Lämmitä uuni 250 asteeseen.
  3. Paista sämpylöitä kuuman uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 minuuttia niin, että vähän paistoväriä alkaa syntyä.

Resepti: Arja Elina Laine
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninRuissämpylätNopeat kellarisämpylätUnikonsiemensämpylätAamulla leivottavat sämpylätAamiaissämpylät
LeipäSämpylätNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä