Mainos

Sämpyläpuustit

Välillä on mukava leipoa itse sämpylöitä ja saada vaihtelua leipävalikoimaan. Tässä reseptissä kohonnut kuiturikas sämpylätaikina on kaaviloitu levyksi, jolle levitetään tuorejuustoa ja porkkanaraastetta, jonka jälkeen levy kääritään rullaksi ja viipaloidaan.

25-30 kpl

  • 50 g hiivaa
  • ½ l piimää (tai tuoremehua)
  • 1-2 tl mineraalisuolaa
  • 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
  • noin 11 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia

Täyte

  • 1 rasia basilikalla maustettua tuorejuustoa (n. 200 g)
  • noin 3 porkkanaa raasteena
  • tuoretta basilikasilppua

Voiteluun

  • hunajavettä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä isoksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä levylle tuorejuustoa tasaisesti. Ripottele päälle porkkanaraastetta ja basilikasilppua. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kolmioviipaleiksi kuten korvapuusteja tehtäessä. Painele puusteihin korvat.

Anna kohota hyvin uunipellillä leivinpaperin päällä. Voitele hunajavedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min kauniin ruskeiksi.

Vinkki: voit myös tehdä noin 3 cm:n levyisä viipaleita rullasta ja laitta ne kumolleen muffinivuokiin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.