Sämpyläpuustit
Välillä on mukava leipoa itse sämpylöitä ja saada vaihtelua leipävalikoimaan. Tässä reseptissä kohonnut kuiturikas sämpylätaikina on kaaviloitu levyksi, jolle levitetään tuorejuustoa ja porkkanaraastetta, jonka jälkeen levy kääritään rullaksi ja viipaloidaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
25-30 kpl
- 50 g hiivaa
- ½ l piimää (tai tuoremehua)
- 1-2 tl mineraalisuolaa
- 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
- noin 11 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
Täyte
- 1 rasia basilikalla maustettua tuorejuustoa (n. 200 g)
- noin 3 porkkanaa raasteena
- tuoretta basilikasilppua
Voiteluun
- hunajavettä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä isoksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä levylle tuorejuustoa tasaisesti. Ripottele päälle porkkanaraastetta ja basilikasilppua. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kolmioviipaleiksi kuten korvapuusteja tehtäessä. Painele puusteihin korvat.
Anna kohota hyvin uunipellillä leivinpaperin päällä. Voitele hunajavedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min kauniin ruskeiksi.
Vinkki: voit myös tehdä noin 3 cm:n levyisä viipaleita rullasta ja laitta ne kumolleen muffinivuokiin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti