Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Neljän viljan täysjyväleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

2 leipään

  • 11-12 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 5 dl neljän viljan jauhoseosta
  • 3 dl täysjyväjauhoja
  • 1 dl vehnärouhetta
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria
  • ½ rkl anista
  • ½ rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 ½ pkt hiivaa, 75 g
  • 50 g voita
  • 7 ½ dl haaleaa vettä

Valmistusohje

1. Sekoita 11 dl vehnäjauhoja, jauhoseos, vehnärouhe, suola, sokeri, anis ja fenkolinsiemenet. Murusta hiiva kulhoon, sulata voi ja lisää vesi. Lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämmintä nestettä, lisää sitten loput nesteestä. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan. Työstä raskaaksi taikinaksi. Anna kohota n. 30 minuuttia.

2. Työstä taikinaa vähintään 5 minuuttia. Jos käytät monitoimikonetta, pari minuuttia riittää. Kumoa taikina leivinpöydälle. Muotoile taikinasta 2 pitkulaista leipää, laita ne voideltuihin vuokiin. Ripottele päälle hieman grahamjauhoja, pistele haarukalla. Anna kohota 30 minuuttia.

3. Paista vajaassa 200 asteessa 30-35 minuuttia. Koputa leipiä, jos ne kuulostavat ontoilta, ne ovat valmiita. Kumoa leivät vuoista ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

PuolukkaleipäRusinalimppuTumma kuminaleipäSaksanpähkinäleipäRukiinen limppuAamiaissämpylät
LeipäKananmunatonKasvisruokaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tämä on maukas ja mehukas ruokaleipä. Taikinasta tulee suuri ja raskas, joten tarvitset voimakkaat välineet jos käytät monitoimikonetta. Taikinan voi toki myös vaivata käsin, mutta muista työstää sitä pitkään.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä