Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Hellapoliisi/Semper
Julkaistu 08.03.2016 07:00

MTV LIFESTYLE

Itse leivotut gluteenittomat sämpylät ovat herkullisia ja ihanan pehmeitä. Leivo kerralla isompi annos ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (n. 10 sämpylää)

  • 5 dl vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa + 1 rkl kädenlämpöistä vettä
  • 1-2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 4 dl Semper Grov Mix Karkeaa -jauhoseosta
  • 1 dl Semper FinMix Hienoa -jauhoseosta
  • 1 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita

Valmistusohje

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää psyllium. Anna turvota noin kymmenen minuuttia.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nestetilkkaan ja lisää turvonneeseen psyllium-nesteeseen.
3. Raasta joukkoon kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Lisää suola, hunaja ja rypsi- tai auringonkukkaöljy.
4. Sekoita taikinaan kuivat aineet esim. vatkaimella, jossa on taikinakoukut tai yleiskoneella.
5. Pyöritä taikinasta tasakokoinen tanko ja leikkaa se kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
6. Paista 225°C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes sämpylät tuntuvat kypsiltä.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Neljän viljan täysjyväleipäKreikkalainen fetaleipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätGluteeniton porkkanalimppuSämpyläpuustitGluteenittomat hampurilaissämpylät à la Hellapoliisi
SemperSämpylätGluteenitonGluteenittomat reseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton