Mainos
Mainos

Itse leivotut gluteenittomat sämpylät ovat herkullisia ja ihanan pehmeitä. Leivo kerralla isompi annos ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset (n. 10 sämpylää)

  • 5 dl vettä
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa + 1 rkl kädenlämpöistä vettä
  • 1-2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 4 dl Semper Grov Mix Karkeaa -jauhoseosta
  • 1 dl Semper FinMix Hienoa -jauhoseosta
  • 1 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita

Valmistusohje

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää psyllium. Anna turvota noin kymmenen minuuttia.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nestetilkkaan ja lisää turvonneeseen psyllium-nesteeseen.
3. Raasta joukkoon kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Lisää suola, hunaja ja rypsi- tai auringonkukkaöljy.
4. Sekoita taikinaan kuivat aineet esim. vatkaimella, jossa on taikinakoukut tai yleiskoneella.
5. Pyöritä taikinasta tasakokoinen tanko ja leikkaa se kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
6. Paista 225°C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes sämpylät tuntuvat kypsiltä.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.