Gluteenittomat porkkanasämpylät
Itse leivotut gluteenittomat sämpylät ovat herkullisia ja ihanan pehmeitä. Leivo kerralla isompi annos ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (n. 10 sämpylää)
- 5 dl vettä
- 1 rkl psylliumia
- 25 g tuorehiivaa + 1 rkl kädenlämpöistä vettä
- 1-2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
- 1 ½ tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 4 dl Semper Grov Mix Karkeaa -jauhoseosta
- 1 dl Semper FinMix Hienoa -jauhoseosta
- 1 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
Valmistusohje
1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää psyllium. Anna turvota noin kymmenen minuuttia.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nestetilkkaan ja lisää turvonneeseen psyllium-nesteeseen.
3. Raasta joukkoon kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Lisää suola, hunaja ja rypsi- tai auringonkukkaöljy.
4. Sekoita taikinaan kuivat aineet esim. vatkaimella, jossa on taikinakoukut tai yleiskoneella.
5. Pyöritä taikinasta tasakokoinen tanko ja leikkaa se kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
6. Paista 225°C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes sämpylät tuntuvat kypsiltä.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan