Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan 1-2 desilitraa kerrallaan. Vatkaa taikinaa puuhaarukalla jauhojen lisäämisen alkuvaiheessa. Kun taikina on liian paksua puuhaarukalla sekoitettavaksi, siirry vaivaamaan käsin tai yleiskoneen taikinakoukulla. Lisää jauhoja niin kauan kuin se on tarpeen. Jauhojen määrä riippuu käyttämistäsi lisukkeista. Taikinasta pitää tulla pehmeää. Aluksi taikina tarttuu käsiin, mutta irtoaa vaivattaessa. Vaivaa käsin 10-12 minuuttia, koneella 3-5minuuttia.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinalla peitettynä 1-1,5 tuntia. Alusta kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ja leivo siitä kaksi pitkää tankoa. Leikkaa tangot n. 20 yhtä suureksi palaksi ja leivo paloista haluamasi muotoisia sämpylöitä. Kohota leivonnaisia pellillä liinalla peitettyinä vielä puoli tuntia ja paista 225-asteisessa uunissa kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.
