Julkaistu
Nämä helpot sämpylät valmistuvat vähällä vaivalla: sekoita taikina, kohota yön yli, muotoile sämpylät ja paista!
- Aktiivinen valmistusaika: 25min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 25min
- Annosmäärä: Noin 12 sämpylää
- Ruokavalio: Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1–2 tl suolaa
- ½-3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 5 dl kylmää vettä
Valmistusohje
- Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
- Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
- Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti