Julkaistu
Nämä helpot sämpylät valmistuvat vähällä vaivalla: sekoita taikina, kohota yön yli, muotoile sämpylät ja paista!
- Aktiivinen valmistusaika: 25min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 25min
- Annosmäärä: Noin 12 sämpylää
- Ruokavalio: Maidoton, Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1–2 tl suolaa
- ½-3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 5 dl kylmää vettä
Valmistusohje
- Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
- Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
- Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
- Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite