Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

0:38Näin valmistat superhelpot yön yli -sämpylätKATSO VIDEO: Näin valmistat superhelpot yön yli -sämpylät
Julkaistu 08.03.2023 13:13

MTV LIFESTYLE

Nämä helpot sämpylät valmistuvat vähällä vaivalla: sekoita taikina, kohota yön yli, muotoile sämpylät ja paista!

  • Kokonaisvalmistusaika: 745 min
  • Aktiivinen aika: 25 min
  • Annosmäärä: Noin 12 sämpylää
  • Ruokavalio: Maidoton, Vegaaninen

Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1–2 tl suolaa
  • ½-3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 5 dl kylmää vettä

Valmistusohje

  1. Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
  2. Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
  3. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
  4. Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
  5. Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  6. Paista 225 asteessa noin 12–15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat porkkanasämpylätPorkkanaruudutAamiaissarvetAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätRukiinen saksanpähkinäleipäRahkasämpylät
SämpylätNopeat ja helpotHellapoliisiMaidotonVegaaninenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät