Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Carbonnades Flamandes

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

6 annosta

  • 50 g voita
  • 200 g sipulia
  • 1 1/4 kg naudan patalihaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vaaleaa olutta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 dl puolikuivia leivänmuruja

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipuli vaaleanruskeaksi. Nosta lämpöä ja lisää liha pataan.

2. Ripottele päälle jauhot ja lisää olut. Lisää sokeri, suola, viinietikka, laakerinlehti ja timjami. Anna padan hautua noin puolitoista tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Lisää sinappi ja sekoita leivänmurut vähitellen joukkoon, kunnes padan koostumus on sopiva. Jos pata saostuu liikaa, sitä voi laimentaa oluella. Tarjoile lisänä perunoita ja vihanneksia.

Lisää aiheesta:

Ananas-mangolihapataMaksaa ja perunamuhennostaTexas chiliBurgundinhärkäBaijerilainen lihapataKatalonialainen lammaspata
NaudanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tämä klassinen belgialainen lihapata on alkujaan Flanderista. Koska maassa on vanha olutperinne ja lukemattomi olutlajeja, tämä ruokaisa pata sisältää olutta. Pata saostetaan jauhojen sijaan leivänmuruilla.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu