Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Texas chili

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg naudan paistilihaa paloina
  • 140 g pekonia
  • 500 g sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 prk jalopeñoja
  • 2 tl sambal oelek -tahnaa
  • 3 pulloa olutta, à 33 cl
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 1 punasipuli
  • 100 g cheddarjuustoa
  • 1 pussi maissilastuja
  • 3 dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna tavalliset sipulit ja punasipuli erikseen. Suikaloi pekoni ja raasta juusto. Paista pekoni kuivassa rautapadassa niin, että se saa hieman väriä. Lisää pataan liha ja hienonnettu sipuli ja ruskista kauniin väriseksi. Puserra joukkoon kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet.

2. Lisää juustokumina, pippurit, oregano, jalopeñot, sambal oelek -tahna ja olut. Anna hautua muhennokseksi miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Gratinoi chili juustoraasteella juuri ennen tarjoilua. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tarjoa lisänä uunissa paahdettua maissilatuja ja kermaviiliä.

Herkullisen chilin salaisuus piilee sen helppoudessa. Chili vain paranee, kun aineksia vähennetään sen sijaan, että niiden määrää lisättäisiin. Aineksia vaihtelemalla saadaan myös joka kerta erilainen lopputulos. Lisäksi on tärkeää käyttää paistilihan paloja eikä jauhelihaa. Chilin maku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä noin vuorokauden.

pää

liha

kananmunaton

gluteeniton

Lisää aiheesta:

Italialainen paistiUunilammascurryMarinoitu häränpaistiLammaspaisti ratatouillen keraNopea ranskalainen lihapataKylkipaistia amerikkalaisittain
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta