Maksaa ja perunamuhennosta

Makuja suuntaa katseet joulun antimiin. Murea naudanmaksa sopii hyvin joulupöytään muiden herkkujen seuraksi. Tarjoa maksa perunamuhennoksen kanssa.

Ainekset

  • 600 g naudan maksaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Perunamuhennos

  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 rkl ryyti dijonsinappia
  • 40 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. Jos haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli. Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.

Kääntele maksaviipaleet ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voissa noin kaksi minuuttia per puoli. Lisää lopuksi pannulle kaprikset, hienonnettua persiljaa ja tilkka valkoviiniä.

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat puukauhalla. Lisää joukkoon voi, dijonsinappi ja mausta se suolalla ja valkopippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.