Maksaa ja perunamuhennosta
Makuja suuntaa katseet joulun antimiin. Murea naudanmaksa sopii hyvin joulupöytään muiden herkkujen seuraksi. Tarjoa maksa perunamuhennoksen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudan maksaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 rkl kapriksia
- 1 ruukku tuoretta persiljaa
- 0,5 dl valkoviiniä
- 1 rkl voita paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
Perunamuhennos
- 6 keskikokoista perunaa
- 1 rkl ryyti dijonsinappia
- 40 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. Jos haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli. Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.
Kääntele maksaviipaleet ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voissa noin kaksi minuuttia per puoli. Lisää lopuksi pannulle kaprikset, hienonnettua persiljaa ja tilkka valkoviiniä.
Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat puukauhalla. Lisää joukkoon voi, dijonsinappi ja mausta se suolalla ja valkopippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria