Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maksaa ja perunamuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja suuntaa katseet joulun antimiin. Murea naudanmaksa sopii hyvin joulupöytään muiden herkkujen seuraksi. Tarjoa maksa perunamuhennoksen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 600 g naudan maksaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Perunamuhennos

  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 rkl ryyti dijonsinappia
  • 40 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. Jos haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli. Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.

Kääntele maksaviipaleet ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voissa noin kaksi minuuttia per puoli. Lisää lopuksi pannulle kaprikset, hienonnettua persiljaa ja tilkka valkoviiniä.

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat puukauhalla. Lisää joukkoon voi, dijonsinappi ja mausta se suolalla ja valkopippurilla.

Lisää aiheesta:

Vanhanajan makkarakakkuHedelmäinen possurulla juureksillaPariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastikettaKinkku ja portviinimuhennetut herkkusienetMerimiespataNopea ranskalainen lihapata
MaksaaKananmunatonMakujaLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera