Burgundinhärkä

Burgundinhärkä Boeuf bourguignon on klassinen lihapadan ohje Ranskalaisen keittiön salaisuudet -keittokirjasta. Valitse ruokaan mureaa paistia sekä maukasta punaviiniä, joka maistuu myös ruoan kera. Burgundinhärän maku paranee lämmitettäessä, joten kannattaa tehdä suurempi annos kerralla.

Ainekset

  • 100 g pekonia suikaleina
  • 1 kg naudanpaistia isoina kuutioina
  • 1 sipuli viipaleina
  • 3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 3 porkkanaa paksuina viiapleina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl punaviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • vettä

Valmistusohje

Ota lihat lämpenemään tuntia ennen valmistamista. Valmista ruoka laakeassa padassa. Ruskista ensin pekoni miedolla lämmöllä niin että siitä irtoaa rasvaa. Ruskista lihat pekonin rasvassa.

Lisää sipulit, porkkanat, mausteet ja kuullota. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vehnäjauhot. Kaada joukkoon punaviini ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä noin kahdesta kolmeen tuntia lihapalojen koosta ja mureudesta riippuen kunnes liha on kypsää.

Tarjoa riisin tai perunoiden sekä rapean vihreänsalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!