Baijerilainen lihapata

Tämä on vahva pataruoka, kuin luotu kolean pimeisiin talvipäiviin. Tätä voi tehdä isommankin määrän, jos ruokapöytään on tulossa useampia.

Neljälle

  • 800 g naudan palapaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 sipulia siivuina
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 3 paprikaa palasina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 2-3 dl olutta
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl maizenaa + vesitilkka

Valmistusohje

1. Mausta lihapalat, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipuleita ja pieniä paprikapaloja voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti ja timjami.

2. Kiehauta kasarissa olut, soija ja hunaja ja kaada pataan. Keitä pataa hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha tuntuu murealta.

3. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä, kiehauta vielä. Riisi tai puristettu peruna sopivat tämän padan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!