Baijerilainen lihapata
Tämä on vahva pataruoka, kuin luotu kolean pimeisiin talvipäiviin. Tätä voi tehdä isommankin määrän, jos ruokapöytään on tulossa useampia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g naudan palapaistia
- suolaa ja pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 sipulia siivuina
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 3 paprikaa palasina
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 2-3 dl olutta
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl maizenaa + vesitilkka
Valmistusohje
1. Mausta lihapalat, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipuleita ja pieniä paprikapaloja voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti ja timjami.
2. Kiehauta kasarissa olut, soija ja hunaja ja kaada pataan. Keitä pataa hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha tuntuu murealta.
3. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä, kiehauta vielä. Riisi tai puristettu peruna sopivat tämän padan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti