Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Baijerilainen lihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on vahva pataruoka, kuin luotu kolean pimeisiin talvipäiviin. Tätä voi tehdä isommankin määrän, jos ruokapöytään on tulossa useampia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 800 g naudan palapaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 sipulia siivuina
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 3 paprikaa palasina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 2-3 dl olutta
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl maizenaa + vesitilkka

Valmistusohje

1. Mausta lihapalat, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipuleita ja pieniä paprikapaloja voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti ja timjami.

2. Kiehauta kasarissa olut, soija ja hunaja ja kaada pataan. Keitä pataa hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha tuntuu murealta.

3. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä, kiehauta vielä. Riisi tai puristettu peruna sopivat tämän padan kanssa.

Lisää aiheesta:

PotkapataVälimeren keittiön lammaspataaMausteinen lammaspataItalialainen sianpotkaMakkaraa kaalissaOluenpanijan villi pata
NaudanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu