Antipasto retiisien ja sardiinien kera
Antipasto voi olla kinkkua eri muodossa: ilmakuivattua, savustettua tai vaikka keitettyä. Antipastoksi sopii myös salami tai muu lihaisa makkara. Myös sardiinit, oliivit ja sienet käyvät hyvin. Valitse raaka-aineet, jotka ovat sekä maistuvia että näyttäviä. Asettele tarjolle laakealle vadille ja pirskottele päälle oliiviöljystä ja viinietikasta valmistettua kastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 100 g palvikinkkua
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- 1 prk sardiineja
- 1 retiisinippu
- 2 keitettyä latva-artisokkaa
- 12 kirsikkatomaattia
- 1 pieni sipuli
- 100 g herkkusieniä
- paprikaa, mielellään kahta väriä
Kastike
- 1½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka ja vatkaa joukkoon oliiviöljy.
2. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi paprika. Viipaloi herkkusienet.
3. Asettele ruoka-aineet kauniisti laakealle vadille. Ripottele päälle kastike juuri ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje