Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Antipasto retiisien ja sardiinien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 100 g palvikinkkua
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 prk sardiineja
  • 1 retiisinippu
  • 2 keitettyä latva-artisokkaa
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • paprikaa, mielellään kahta väriä

Kastike

  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka ja vatkaa joukkoon oliiviöljy.

2. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi paprika. Viipaloi herkkusienet.

3. Asettele ruoka-aineet kauniisti laakealle vadille. Ripottele päälle kastike juuri ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen keraOliivinen nizzansalaattiKala- ja artisokkasalaattiPastasalaattiKesäinen lohisalaattiPaistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera
AntipastoLiharuokaKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositon

Antipasto voi olla kinkkua eri muodossa: ilmakuivattua, savustettua tai vaikka keitettyä. Antipastoksi sopii myös salami tai muu lihaisa makkara. Myös sardiinit, oliivit ja sienet käyvät hyvin. Valitse raaka-aineet, jotka ovat sekä maistuvia että näyttäviä. Asettele tarjolle laakealle vadille ja pirskottele päälle oliiviöljystä ja viinietikasta valmistettua kastiketta.

Keventäjät
Alkuruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Antipasto
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Antipasto retiisien ja sardiinien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Antipasto ja grissini-leipätikut