Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suolainen aloitus aterialle sopii hyvin. Tässä on pieni, raikas salaatti tonnikalan ja anjovisfileiden kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 prk tonnikalaa
  • 4 anjovisfileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tomaatti
  • 200 g haricot verts (vihreitä papuja)
  • 8 mustaa oliivia
  • ½ purjo
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 4 salaatinlehteä

Kastike

  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa mukaan öljy.

2. Keitä pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Viipaloi tomaatti puolikuiksi ja poista kovat osat. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat.

3. Laita salaattia, papuja ja tomaatteja neljälle lautaselle ja laita päälle kastiketta. Asettele tonnikalaa kastikkeen päälle ja päällimmäiseksi rullalle kääritty anjovisfilee, jonka täytteeksi olet laittanut kapriksia. Koristele munanlohkoilla, oliiveilla ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Kinkkurullat avokadon ja parsan keraKinkkurullia ja kasvissalaattiaKlassinen NiçoisesalaattiSalaatti chorizosta, paprikasta ja maissistaPastasalaatti NicoiseHaalea lohisalaatti
TonnikalasalaattiSalaatitKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka