Mainos

Yllättävä vinkki: Ylijääneestä oluesta tai viinistä syntyy hellekelin viilentäjä

Oluesta tai viinistä voi valmistaa raikkaan viilennysherkun.

Jos sinulta sattuu joskus jäämään juhlista yli viiniä tai olutta, kannattaa niistä kokeilla valmistaa hellekeleillä raikasta granitaa! Tämä italialainen jäähileherkku on kuin sorbettia, mutta huomattavasti helpompi valmistaa. Granitaan voit yhdistellä esimerkiksi puna- ja valkoviiniä tai valmistaa se pelkästä oluesta. Parhaiten granitaan sopivat pilsnerit tai kevyet alet. Toki granitasta voi tehdä myös alkoholittoman version hedelmämehulla tai virvoitusjuomalla.

Granita on viilentävää ja herkkullista sellaisenaan, mutta vois myös nauttia sen esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Jään ja kerman yhdistelmä on vastustamaton!

Granita oluesta tai viinistä:

2,5 dl puna- ja/tai valkoviiniä TAI olutta
n. 0,7 dl vettä
3 rkl sokeria
(Kermavaahtoa tai jäätelöä granitan päälle)

1. Sekoita kulhossa viini(t) tai olut, vesi ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on imeytynyt joukkoon. Kaada seos matalaan leivontavuokaan ja laita pakastimeen, kunnes seos on osittain jäätynyt.

2. Riko osittain jäätynyt granita hileiksi ja paloiksi haarukan avulla. Laita vuoka vielä takaisin pakastimeen, kunnes rikottu seos on jäätynyt kokonaan. Kaavi ja kääntele granitaa rikkonaiseksi vielä kerran haarukalla ja laita pakkaseen, kunnes aiot tarjoilla sen. Tarjoile esimeriksi jäätelökulhosta ja asettele päälle kermavaahtoa, jos haluat.

Resepti: Food52

(MTV LIFESTYLE)

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja