Suomalainen puhdas vesijohtovesi on oivallista kahvinkeittoon, mutta muutamat perusvirheet voivat pilata sen raikkauden, muistuttaa kahviasiantuntija.
Katso myös yllä olevalta videolta loistava tapa, jolla mittaat kerralla kymmenen kuppia kahvia!
Hyvä kahvi syntyy raikkaasta vedestä, laadukkaasta kahvista ja oikeista mittasuhteista. Vaikka kaikki edellä mainitut asiat olisivatkin kohdallaan, ei kahvi silti maistu aina niin hyvältä. Mistä se voi johtua?
Paulig Barista -instituutin kahvikouluttaja Jori Korhonen sanoo, että perinteisin virhe, johon hän näkee suomalaisten kahvinkeittäjien sortuvan, on se, että vesi kaadetaan keittimeen kahvipannulla.
Todellisuudessa veden kaatamiseen pitäisi käyttää erillistä kannua.
– Kahvissa on kaikennäköistä, esimerkiksi rasvaa, ja sitä jää hiukan kiinni myös kahvia keittäessä pannuun. Kun kahvipannulla sitten kaataa vettä keittimeen, sinne keittimen sisälle menee rasvaa. Ongelma on varsinkin silloin, kun edellisen pannullisen on juonut eikä pannua pese välissä, Korhonen kertoo -sivustolle.
