Keitätkö sinäkin kahvia näin? "Pari ekstramitallista" voi olla paha virhe

Juotko kahvia punaisesta kupista? Voi olla oleellinen merkitys juomaan 5:49 Juotko kahvia punaisesta kupista? Voi olla oleellinen merkitys juomaan

Miten saa valmistettua mahdollisimman hyvää kahvia? Pauligin kahviasiantuntija Jori Korhonen kertoo tärkeimmät nyrkkisäännöt.

Videolla kerrotaan muun muassa kahvikupin vaikutuksesta kahvin makuun.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla perehdyttiin lauantaina oikeaoppisen kahvinmaistelun saloihin. Jos haluat tietää, miltä suosikkikahvisi todellisuudessa maistuu, kannattaa juomaa joskus maistella ”viralliseen” tyyliin – siis samalla tavalla kuin ammattilaiskahvinmaistelijat sen tekevät.

Pauligin kahvikouluttaja Jori Korhonen paljasti yrityksen maaliskuisessa kahvitiedotustilaisuudessa myös tärkeimmät perusniksit kahvinkeittoon.

Kahviasiantuntija Korhosen mukaan kaikki lähtee siisteydestä ja puhtaudesta.

– Kahvilaitteen tulee olla puhdas. Likaisella laitteella ei saa hyvää kahvia, Korhonen muistuttaa.

"Pistä pari ekstramitallista" voi olla paha virhe

Seuraavaksi on syytä pitää mielessä kahvin mittasuhteet. On tärkeää, missä suhteessa juomassa on vettä ja kahvia.

– Aika usein kuulee sellaisen lauseen, että ”pistä pari ekstramitallista”. Toki jokainen saa keittää kahvinsa niin kuin itse haluaa, mutta...

Korhonen viittaa tällä siihen, että kahvimitoissa on eroja ja ”yksi mitallinen” voi mitasta riippuen tarkoittaa eri määrää. Siksi Korhonen suositteleekin testaamaan kahvin painon pienellä keittiövaa’alla. Moni ei tule ajatelleeksi, että eri kahvit painavat eri määrän mittalusikassa.

– Vaaka kertoo aina totuuden.

Kahvin säilytykseen Korhosella on myös yksi nyrkkisääntö: kahvia tulisi ajatella tuoretuotteena.

– Ei se parane siitä, kun paketin avaa. Eli kahvi tulisi pyrkiä käyttämään mahdollisimman nopeasti. Jauhettu kahvi säilytetään ilmatiiviissä rasiassa. Sen voi laittaa jääkaappiin, kunhan pitää huolen, että se on ilmatiivis.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat