Miten saa valmistettua mahdollisimman hyvää kahvia? Pauligin kahviasiantuntija Jori Korhonen kertoo tärkeimmät nyrkkisäännöt.
Videolla kerrotaan muun muassa kahvikupin vaikutuksesta kahvin makuun.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivustolla perehdyttiin lauantaina oikeaoppisen kahvinmaistelun saloihin. Jos haluat tietää, miltä suosikkikahvisi todellisuudessa maistuu, kannattaa juomaa joskus maistella ”viralliseen” tyyliin – siis samalla tavalla kuin ammattilaiskahvinmaistelijat sen tekevät.
Pauligin kahvikouluttaja Jori Korhonen paljasti yrityksen maaliskuisessa kahvitiedotustilaisuudessa myös tärkeimmät perusniksit kahvinkeittoon.
Kahviasiantuntija Korhosen mukaan kaikki lähtee siisteydestä ja puhtaudesta.
– Kahvilaitteen tulee olla puhdas. Likaisella laitteella ei saa hyvää kahvia, Korhonen muistuttaa.
"Pistä pari ekstramitallista" voi olla paha virhe
Seuraavaksi on syytä pitää mielessä kahvin mittasuhteet. On tärkeää, missä suhteessa juomassa on vettä ja kahvia.