Monet kahviin liittyvät uskomukset eivät paranna kahvin makua tai valmistuskokemusta – joskus jopa päinvastoin.
Raikas vesi, kahvin laatu ja tuoreus sekä laitteiden puhtaus ovat tärkeässä roolissa, kun halutaan keittää hyvää kahvia. Hyvän makuelämyken saamiseksi myös erilaiset kahviin liittyvät uskomukset, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkansa, kannattaa unohtaa.
Seuraavasta listauksesta voit tarkistaa, ovatko yleisimmät kahvimyytit totta vai tarua.
Kuusi kahvimyyttiä – lue, pitävätkö ne paikkansa
1. Annostelen kahvin ruokalusikalla, ei sillä niin väliä
Myytti.
– Oikeat mittasuhteet ovat hyvän kahvin yksi tärkeimmistä elementeistä. Nyrkkisääntö on, että kahvia mitataan 6 grammaa desilitraa kohden. Yleensä kahvilaitteiden mukana tulee oikean kokoinen mittalusikka, josta näkee grammamääränkin, kertoo maajohtaja Lari Salomaa, kahvipaahtimo Johan & Nyströmiltä.


