Kallis kahvi saa monet pohtimaan erilaisia säästökeinoja kahvin hankinnassa ja valmistuksessa. Kannattaako kahvihävikkiä vähentää lämmittämällä juomaa uudelleen? Kysyimme asiantuntijalta.
Elintarvikkeiden hintojen nousu vaikuttaa monen suomalaisen arkeen ja näkyy lompakoissa. Heinäkuussa uutisoitiin, että ruoan kallistumisen taustalla on monia syitä.
Myös suomalaisten rakastaman kahvin maailmanmarkkinahinta on ollut kovassa nousussa. Raakakahvin kerrottiin keväällä maksavan jopa kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten, ja nousu heijastuu myös kuluttajahintoihin. Kahvin hintaa on nostanut erityisesti Brasilian, maailman suurimman kahvintuottajamaan, kahvintuotanto-olosuhteet.
Yli kuusi euroa maksava kahvipaketti saa monet pohtimaan tapoja säästää juoman hankinta- ja valmistuskustannuksissa. Kahvikannuun tai -kuppiin unohtunutta jäähtynyttä sumppia ei tee näillä hinnoilla mieli heittää viemäriin, vaan kiusaus kahvin uudelleenlämmittämiseen saattaa olla suuri.
Kahvin lämmittäminen mikrossa: Onko se fiksua?
Onko siitä mitään haittaa, jos kahvia mikrottaa tai lämmittää muulla tavalla uudelleen? Kysyimme Pauligin kahviasiantuntijalta, barista Jori Korhoselta.