Älä tee näitä kolmea asiantuntijan listaamaa virhettä kahvilaitteidesi kanssa, jos haluat hyvää kahvia.
Videolla: Pauligin kahviasiantuntija kertoo, miten kahvia maistellaan oikein. Osaatko?
The Kitchn -sivuston toimittaja, kahviekspertti Ever Meister paljastaa pahimmat virheet, jotka ihmiset tekevät kahvilaitteidensa kanssa. Meister on todennut asian käytännössä työskennellessään muun muassa kahvikouluttajana.
– Opetin ihmisille kahvituotannosta, koulutin tekemään espressoa kotikeittiöissä ja tein kahvitarvikkeiden laite- ja huoltosuosituksia. Nämä olivat kolme isointa virhettä, jotka näin ihmisten tekevän.
1. Vääriin laitteisiin investoiminen
Meisterin mukaan monet kahvinystävät katuvat laitehankintojaan, joihin ovat päätyneet muun muassa kätevyyden tai alhaisen hinnan vuoksi. Yksi hyvä esimerkki ovat edulliset kahvikoneet, jotka valmistavat sekä tavallista kahvia että espressoa – mutta kumpaakaan ei kovin hyvin. Meister muistuttaa, että erityisesti espresso vaatii tietyn paineen ja valmistuslämpötilan maistuakseen todella hyvältä.
– Kannattaa mieluummin vaikka panostaa hyvään suodatinkahvinkeittimeen ja erilliseen espressopannuun, tai sitten hienompaan espressokoneeseen, riippuen omista prioriteeteistasi.
Myöskään edullisesta kahvimyllystä ei välttämättä ole mitään iloa. Eri kahvityypit ja pavut vaativat eri jauhatusasteen.