Helsinki Coffee Festivalin asiantuntijat murtavat kahvin valmistukseen liittyvät myytit.
Laadukkaan kahvin valmistamiseen ja nauttimiseen liittyy monia sitkeitä myyttejä. Kahvielämystä voi parantaa pienillä nikseillä, kun tietää mitä tekee. Veden raikkaus, kahvin laatu ja tuoreus sekä laitteiden puhtaus vaikuttavat huomattavasti kahvin makuun, mutta usein niihin ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Kahvin ja veden oikea mittasuhde on kaiken A ja O.
1. Kahvi säilyy paremmin jääkaapissa.
– Jääkaappisäilytys voi olla hyvä vaihtoehto kahvin säilyvyyden kannalta, mutta se ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä jääkaapissa kahviin voi tarttua aromeja muista siellä säilytettävistä ruoista. Jos kahville olisi erikseen oma jääkaappi, säilyttäminen siellä olisi hyvä ratkaisu, kertoo Lari Salomaa kahvipaahtimo Johan&Nyströmiltä.
2. Suodatinpaperin loppuessa voin hyvin käyttää talous- tai WC-paperia.
– Suodatinpaperilla on väliä, sillä se vaikuttaa kahvin makuun. Suosittelisin myös aina kastelemaan suodatinpaperin kuuman veden alla ennen kahvipurujen lisäämistä, jolloin makua irtoaa vähemmän, Salomaa jatkaa.
Suodatinpaperia ei siis kannata korvata talous- tai wc-paperilla.
Helsinki Coffee Festival 22.–24.4.2016 Kaapelitehtaalla, Helsingin RuoholahdessaTapahtuma tuo saman katon alle mielenkiintoisimmat kahvit, paahtimot, laitevalmistajat ja ammattilaiset. Festivaaleilla pääsee maistelemaan eri kahveja ympäri maailman ja oppimaan kaiken kahvista. Tapahtumassa mitellään myös SCAE Suomi ry:n järjestämät Brewers Cup- ja Vuoden Barista -kilpailut.
