Älä koskaan lisää limemehua tällaiseen drinkkiin – voi pilata makuelämyksen
Olet taatusti kuullut sanottavan, että cocktaileihin ja drinkkeihin tulisi aina käyttää tuoretta sitruunan tai limen mehua. Jäädytetyt juomat, erityisesti frozen margaritat, tuovat tähän tuttuun sääntöön kuitenkin poikkeuksen.
Tuore limen mehu ei ainoastaan mene margaritoissa hukkaan, vaan se saattaa jopa pilata makuelämyksesi. Tämä siitä syystä, että frozen-juomat sisältävät paljon enemmän jäätä kuin ne juomat, jotka ravistetaan tai sekoitetaan yhdessä jääpalojen kanssa.
Jäissä on nimittäin kaksi ongelmaa. Ensinnäkin, ne laimentavat juomaa sulaessaan. Jäät laimentavat juoman makua myös siitä syystä, että kylmä lämpötila estää aromaattisia molekyylejä kulkeutumasta nenääsi.
Jotta saisit juomaasi riittävästi makua, saatat joutua lisäämään limemehua juomaasi melkoisen määrän, mikä ei ole juoman koostumusta ajatellen lainkaan hyvä asia. Limemehu ja suuri jäämäärä yhdessä saattavat tehdä juomasta hyvinkin nopeasti vetisen makuisen.
Juoma pysyy jäisenä tiivisteen ansiosta
Maun saaminen juomaan voi näiden kohtien ansiosta vaatia limen mehua voimakkaampia vaihtoehtoja.
Parhaimpaan lopputulokseen pääset käyttämällä tuoreen limemehun sijan limemehutiivistettä, jolla saat juomaasi makua ilman vettä. Tiivistettä lisätään juomaan määrällisesti vain vähän, jonka ansiosta juoma pysyy ihanan jäisenä pitkään. Tiivisteellä saat siis kaiken; jäisen rakenteen ja voimakkaan maun.
Tuoretta limeä ei kuitenkaan kannata unohtaa kokonaan, sillä koristeena tuore lime tuo juomaan väriä.
Lähde: HuffingtonPost
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta