Älä koskaan lisää limemehua tällaiseen drinkkiin – voi pilata makuelämyksen

margarita
Tuoretta limeä tulisi käyttää margaritoissa vain koristeeksi. Shutterstock

Olet taatusti kuullut sanottavan, että cocktaileihin ja drinkkeihin tulisi aina käyttää tuoretta sitruunan tai limen mehua. Jäädytetyt juomat, erityisesti frozen margaritat, tuovat tähän tuttuun sääntöön kuitenkin poikkeuksen.

Tuore limen mehu ei ainoastaan mene margaritoissa hukkaan, vaan se saattaa jopa pilata makuelämyksesi. Tämä siitä syystä, että frozen-juomat sisältävät paljon enemmän jäätä kuin ne juomat, jotka ravistetaan tai sekoitetaan yhdessä jääpalojen kanssa.

Jäissä on nimittäin kaksi ongelmaa. Ensinnäkin, ne laimentavat juomaa sulaessaan. Jäät laimentavat juoman makua myös siitä syystä, että kylmä lämpötila estää aromaattisia molekyylejä kulkeutumasta nenääsi.

Jotta saisit juomaasi riittävästi makua, saatat joutua lisäämään limemehua juomaasi melkoisen määrän, mikä ei ole juoman koostumusta ajatellen lainkaan hyvä asia. Limemehu ja suuri jäämäärä yhdessä saattavat tehdä juomasta hyvinkin nopeasti vetisen makuisen.

Juoma pysyy jäisenä tiivisteen ansiosta

Maun saaminen juomaan voi näiden kohtien ansiosta vaatia limen mehua voimakkaampia vaihtoehtoja.

Parhaimpaan lopputulokseen pääset käyttämällä tuoreen limemehun sijan limemehutiivistettä, jolla saat juomaasi makua ilman vettä. Tiivistettä lisätään juomaan määrällisesti vain vähän, jonka ansiosta juoma pysyy ihanan jäisenä pitkään. Tiivisteellä saat siis kaiken; jäisen rakenteen ja voimakkaan maun.

Tuoretta limeä ei kuitenkaan kannata unohtaa kokonaan, sillä koristeena tuore lime tuo juomaan väriä. 

***

7:20

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja