Kallista viiniä ei haluaisi "tuhlata" juomasekoitukseen, mutta miksi toisaalta hukkaisi muuten hyvät raaka-aineet huonoon viiniin?
Sangria on suurimmalle osalle tuttu juoma: sitä tilaillaan kaveriporukan kesken kesäterassilla, mutta sekoitellaan näppärästi myös kotosalla juhliin ja illanviettoihin.
Vaikka sangrian valmistaminen on pääsääntöisesti hyvin yksinkertaista ja sen suosio perustuu osittain myös juomasekoituksen muuntautuvuuskyvylle, tekee moni juoman valmistamisessa virheen, joka saattaa pilata kaiken.
Huffpost-julkaisu haastatteli kolmea baarimestaria, jotka kertoivat omat suosikkiraaka-aineensa sangrian sekoitteluun.
Valitse viini tarkkaan
Sangrian valmistamisesta löytyy kirjallisia todisteita jo 200 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, joten varsinaisesti uudesta trendijuomasta ei voida puhua, mutta tällä hetkellä sangria on asiantuntijoiden mukaan jälleen suosionsa aallonharjalla.
Niin simppeliä sangria ei kuitenkaan ole, että juomassa olisi pelkästään viiniä ja hedelmiä, vaan juoman tasapaino syntyy sopivasta määrästä viiniä, väkeviä, makeutusainetta, mehua ja hedelmiä.
Juoman valmistus alkaa juurikin viinistä. Hyvä viini sangriaan on asiantuntijoiden mukaan hedelmäinen ja hapokas ja jos käytät punaviiniä, vähätanniininen. Kohta, missä useimmiten mennään metsään sangrian valmistamisessa on juuri viinin valinta ja asiantuntijoilla on tähän selkeä neuvo: lopettakaa ostamasta pahaa viiniä!

