Mökkiranskalaiset ovat helppo tapa valmistaa ranskanperunoita.
Yllä olevalta videolta voit katsoa reseptin hasselbackan vohveliperunoihin.
Mökkiranskalaisten (cottage fries) nimi tulee ilmeisesti siitä, että ne on niin helppo valmistaa, että onnistuvat loistavasti vaikka mökillä. Näiden "ranskalaisten" valmistaminen ei vaadikaan hienoja keittiölaitteita tai välineitä.
Sinun ei tarvitse muuta kuin leikata peruna noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, maustaa ne ja paahtaa kuumassa uunissa kypsiksi.
Lopputuloksena on ulkoreunoilta rapea, mutta keskeltä pehmeä ja mehevä perunaviipale, joka soveltuu muotonsa puolesta yhtä hyvin dippaamiseen kuin perunalastu.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Muodoltaan viipaleet muistuttavatkin enemmän perunalastuja kuin ranskalaisia, mutta The Kitchn -sivuston ohje ei tähtää aivan yhtä rapeaan lopputulokseen kuin sipsit.
Mökkiranskalaiset voi maustaa esimerkiksi paprika- ja valkosipulijauheella, kuivatulla timjamilla, suolalla sekä pippurilla.