Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!

1:18Paras perunaohje ikinä! Testaa koukuttavat hasselbackan vohveliperunatNappaa videolta resepti hasselbackan perunoihin.
Julkaistu 17.11.2021 20:27

Emmi Niiniaho

Mökkiranskalaiset ovat helppo tapa valmistaa ranskanperunoita.

Yllä olevalta videolta voit katsoa reseptin hasselbackan vohveliperunoihin.

Mökkiranskalaisten (cottage fries) nimi tulee ilmeisesti siitä, että ne on niin helppo valmistaa, että onnistuvat loistavasti vaikka mökillä. Näiden "ranskalaisten" valmistaminen ei vaadikaan hienoja keittiölaitteita tai välineitä.

Sinun ei tarvitse muuta kuin leikata peruna noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, maustaa ne ja paahtaa kuumassa uunissa kypsiksi.

Lopputuloksena on ulkoreunoilta rapea, mutta keskeltä pehmeä ja mehevä perunaviipale, joka soveltuu muotonsa puolesta yhtä hyvin dippaamiseen kuin perunalastu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muodoltaan viipaleet muistuttavatkin enemmän perunalastuja kuin ranskalaisia, mutta The Kitchn -sivuston ohje ei tähtää aivan yhtä rapeaan lopputulokseen kuin sipsit.

Mökkiranskalaiset voi maustaa esimerkiksi paprika- ja valkosipulijauheella, kuivatulla timjamilla, suolalla sekä pippurilla.

Mökkiranskalaiset

(4 annosta)
4 keskikokoista perunaa (esimerkiksi russet-peruna)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
vajaa 1 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl kuivattua timjamia
ripaus mustapippuria

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Leikkaa perunat noin sentin paksuisiksi, pyöreiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle yhteen kerrokseen (jos viipaleita tulee enemmän kuin pellille mahtuu, paista kahdessa erässä). Ripottele viipaleiden päälle oliiviöljyä sekä mausteet. Hiero öljy ja mausteet viipaleiden pintaan.

3. Paahda, kunnes lituskojen ranskalaisten pohjat ovat kevyesti ruskistuneet (noin 20–25 minuuttia), käännä perunat sitten ympäri lastan tai pihtien avulla ja paahda vielä noin 10–20 minuuttia, kunnes myös toinen puoli ottaa hieman väriä.

4. Tarjoile välittömästi.

Lue myös: Nyt on helppo kalaruoka! Hanna Gullichsen ylistää säilyketuotetta: "Pieksee tonnikalan kuusi-nolla"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäYlistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoHämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!
PerunaRuokaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä