Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaa

Shutterstock
Julkaistu 10.04.2017 20:04

MTV LIFESTYLE

Ruotsalaisten keksimän herkkureseptin, Hasselbackenin perunoiden, pohjalta voi valmistaa myös herkullista kanaa.

Hasselbackenin perunat keksittiin Tukholman Djurgårdenin suositussa Hasselbacken-nimisessä ravintolassa 1940-luvulla. Perunoiden salaisuus oli siinä, että perunoihin tehtiin viiltoja, joihin upotettiin voista, suolasta ja korppujauhoista tehty täyte.

Samaista reseptiä voi käyttää myös monen muun ruoan valmistuksessa. Kanasta saa erityisen herkullista, kun täytteeksi valitsee pinaattia ja juustoa. Mikä parasta, resepti on todella yksinkertainen ja valmistuu nopeasti.

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita isohko pannu kuumenemaan liedelle. Kaada kuumalle pannulle loraus oliiviöljyä ja tuoretta pinaattia. Paista pinaattia pannulla noin 3–5 minuuttia, kunnes lehdet näyttävät hieman nuutuneilta.
  2. Kaada pinaatin joukkoon ricotta-juustoa ja sekoita noin minuutin ajan. Siirrä seos sivuun jäähtymään.
  3. Ota kanan rintafileet esiin ja tee pintaan viiltoja noin yhden senttimetrin välein. Viilto on tarpeeksi syvä, kun se on noin kolme neljäsosaa kanafileen paksuudesta.
  4. Jaa pinaatti-ricottaseos tasan kanafileiden rakoihin. Lopuksi on maustamisen vuoro: ripottele suolaa ja mustapippuria päälle ja viimeistele raastetulla cheddarilla. Paprikamaustetta voi ripotella aivan viimeiseksi cheddarkuorrutteen päälle. Paprika värjää kanafileen ja tuo siihen herkullista savuista makua.
  5. Kypsennä kanafileitä uunissa noin 20–25 minuuttia.

Lähde: Awm.com

***

0:31Herkullinen kanawokki


Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiä"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleRuokatoimittaja suosittelee: Helppo kanapasta – vain viisi raaka-ainetta ja yksi paistinpannuLaihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"Kun olet tehnyt ja maistanut tätä lasagnea kerran, et halua enää mitään muuta – "Aivan huikeaa!"Grillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeammin
KanaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kanaruoka
  • 01.12.201918:01
    Sivumaku

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa

  • 12.07.201917:02
    Makuja

    Syntisen hyvä kanaresepti kruunaa alkavan viikonlopun – toimii niin pannulta kuin kattilasta

  • 19.05.201914:07
    Broileri

    Kari Aihisen vinkkaama helppo kanaresepti, jota kaikki rakastavat: Varma luottoresepti!

  • 21.04.201918:02
    Liha

    Kuusi yleistä, mutta täysin väärää uskomusta broilerista – luulitko sinäkin näitä todeksi?