Mainos

Ruotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaa

Ruotsalaisten keksimän herkkureseptin, Hasselbackenin perunoiden, pohjalta voi valmistaa myös herkullista kanaa.

Hasselbackenin perunat keksittiin Tukholman Djurgårdenin suositussa Hasselbacken-nimisessä ravintolassa 1940-luvulla. Perunoiden salaisuus oli siinä, että perunoihin tehtiin viiltoja, joihin upotettiin voista, suolasta ja korppujauhoista tehty täyte.

Samaista reseptiä voi käyttää myös monen muun ruoan valmistuksessa. Kanasta saa erityisen herkullista, kun täytteeksi valitsee pinaattia ja juustoa. Mikä parasta, resepti on todella yksinkertainen ja valmistuu nopeasti.

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita isohko pannu kuumenemaan liedelle. Kaada kuumalle pannulle loraus oliiviöljyä ja tuoretta pinaattia. Paista pinaattia pannulla noin 3–5 minuuttia, kunnes lehdet näyttävät hieman nuutuneilta.
  2. Kaada pinaatin joukkoon ricotta-juustoa ja sekoita noin minuutin ajan. Siirrä seos sivuun jäähtymään.
  3. Ota kanan rintafileet esiin ja tee pintaan viiltoja noin yhden senttimetrin välein. Viilto on tarpeeksi syvä, kun se on noin kolme neljäsosaa kanafileen paksuudesta.
  4. Jaa pinaatti-ricottaseos tasan kanafileiden rakoihin. Lopuksi on maustamisen vuoro: ripottele suolaa ja mustapippuria päälle ja viimeistele raastetulla cheddarilla. Paprikamaustetta voi ripotella aivan viimeiseksi cheddarkuorrutteen päälle. Paprika värjää kanafileen ja tuo siihen herkullista savuista makua.
  5. Kypsennä kanafileitä uunissa noin 20–25 minuuttia.

Lähde: Awm.com

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja