Voiko tämä todella toimia? Huikea niksi lupaa pelastaa pilalle menneen viinin – ja vielä superhelposti!

COLOURBOX25418874
Kolikko voi antaa viinille uuden elämän. Copyright: Andrey N.Cherkasov COLOURBOX

Mikään ei ole ikävämpää kuin huomata avatun viinipullon menneen pilalle. Tähän ikävään ongelmaan on kuitenkin olemassa ratkaisu – ja vieläpä hyvin edullinen sellainen.

Jos viinisi on ennättänyt pilaantumaan, ei hätää! Voit nimittäin elvyttää viinisi kuparisen kolikon avulla, todistaa yhdysvaltalainen kemia seura American Chemical Society.

Huomenta Suomessa keskusteliin viineistä todellisten asiantuntijoiden voimin. Artikkeli jatkuu videon alla.

8:16

Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on pudottaa kolikko viinilasiisi, sekoittaa hetki ja noukkia kolikko pois lasista. Ja tadaa, viinisi maistuu lähes kuin tuoreelta.

Luonnollisesti sinun tulee muistaa puhdistaa kolikko huolellisesti, ennen kuin pudotat sen viinisi joukkoon. 

Viinille uusi elämä kolikon avulla

Syy tähän ilmiöön selittyy tieteellä. Youtubeen ladatulla videolla kuparikolikon kerrotaan reagoivan viinin rikkiyhdisteisiin.

Kun sokerit pääsevät vuorovaikutuksiin hapen kanssa, viiniin syntyy rikkiyhdisteitä. Jos käymisprosessi pääsee liian pitkälle, viinistä voi erottaa rikkimäisiä aromeita. Näin voi tapahtua myös avatulle viinipullolle. 

Kun kuparikolikko pudotetaan viiniin, kupari reagoi viinin tioliyhdisteiden kanssa tuottaen hajuttomia kuparisulfidikiteitä, jotka parantavat viinin makua ja auttavat pääsemään eroon tunkkaisesta tuoksusta.

Lähde: TheSun 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja