Voiko tämä todella toimia? Huikea niksi lupaa pelastaa pilalle menneen viinin – ja vielä superhelposti!
Mikään ei ole ikävämpää kuin huomata avatun viinipullon menneen pilalle. Tähän ikävään ongelmaan on kuitenkin olemassa ratkaisu – ja vieläpä hyvin edullinen sellainen.
Jos viinisi on ennättänyt pilaantumaan, ei hätää! Voit nimittäin elvyttää viinisi kuparisen kolikon avulla, todistaa yhdysvaltalainen kemia seura American Chemical Society.
Huomenta Suomessa keskusteliin viineistä todellisten asiantuntijoiden voimin. Artikkeli jatkuu videon alla.
Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on pudottaa kolikko viinilasiisi, sekoittaa hetki ja noukkia kolikko pois lasista. Ja tadaa, viinisi maistuu lähes kuin tuoreelta.
Luonnollisesti sinun tulee muistaa puhdistaa kolikko huolellisesti, ennen kuin pudotat sen viinisi joukkoon.
Viinille uusi elämä kolikon avulla
Syy tähän ilmiöön selittyy tieteellä. Youtubeen ladatulla videolla kuparikolikon kerrotaan reagoivan viinin rikkiyhdisteisiin.
Kun sokerit pääsevät vuorovaikutuksiin hapen kanssa, viiniin syntyy rikkiyhdisteitä. Jos käymisprosessi pääsee liian pitkälle, viinistä voi erottaa rikkimäisiä aromeita. Näin voi tapahtua myös avatulle viinipullolle.
Kun kuparikolikko pudotetaan viiniin, kupari reagoi viinin tioliyhdisteiden kanssa tuottaen hajuttomia kuparisulfidikiteitä, jotka parantavat viinin makua ja auttavat pääsemään eroon tunkkaisesta tuoksusta.
Lähde: TheSun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan