Mainos

Tätä viinivinkkiä suomalaiset taatusti rakastavat – tarvitset vain muoviämpärin!

Viiniasiantuntijan mukaan muoviämpäri tai kattila toimii viinin dekantoimiseen aivan yhtä hyvin kuin lasinen karahvikin. 

Video: Jos haluat vakuuttaa kanssaihmiset viinitaidoillasi, katso, kuinka samppanja tulisi oikeasti kaataa lasiin.

Viinien ympärillä pyörii lukuisia vinkkejä ja niksejä, jotka saattavat saada aloittelevan viiniharrastajan hämilleen. Viinien harrastamisen ja juomisen ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa!

Expressen-sivuston viiniasiantuntija Andreas Gruben mukaan ainoa väline mitä viiniharrastamiseen tarvitset, saattaa tälläkin hetkellä lojua kotisi nurkassa. 

Erinomainen vinkki kesäisiin mökki-iltoihin

Gruben suosittelee kaatamaan viinin ennen tarjoilua mihin tahansa astiaan, kuten muoviämpäriin. Tämä vinkki sopii erinomaisesti kesään, sillä ämpäri löytyy taatusti jokaiselta kesämökiltä, veneestä tai asuntovaunusta.  

Dekantoinnin idea on, että viini pääsee kosketuksiin hapen kanssa. Hapen ansiosta viinin maku syvenee, pehmenee ja sen eri makuvivahteet pääsevät paremmin esiin. Sama ilmiö tapahtuisi, jos viini saisi ikääntyä pullossa. 

– Haluatko ilmata viinin, mutta sinulla ei ole karahvia? Ei haittaa, sillä voit kaataa viiniin tavalliseen kattilaan tai muovipulloon. Ne toimivat aivan yhtä hyvin, Grube neuvoo.

Tämän toimenpiteen ansiosta viinin maut pääsevät paremmin esiin ja suosiosi illan isäntänä tai emäntänä on taattu.

Kaikkia kyseistä tapaa epäileviä asiantuntija haluaa muistuttaa, että puhdas kattila tai ämpäri itsessään ei vaikuta viinin makuun. Tärkeintä on, että viini saa ilmaa.

Lähde: Expressen

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja