7:31

Täydellisen gin & tonicin salaisuus piilee yhdessä oleellisessa työvaiheessa – ethän sinäkin jätä tätä välistä?

Gin & tonic -drinkin tekemisen ja nauttimisen pitäisi olla takuuhelppo homma, sillä se vaatii vain kaksi aineosaa. Saatat kuitenkin unohtaa drinkkiä tehdessäsi yhden vaiheen.

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin ginin valmistuksesta, katso yllä oleva video!

Sekoitettuaan ginin ja tonicin jäiden kanssa, moni tarjoilee juoman luullen sen olevan valmis. Gordon’s ginimerkin ginilähettilään ja -asiantuntijan David T. Smithin mielestä tämä on yleinen virhe, kun kyseistä juomaa sekoitetaan.

Tuloksena kaiken kaikkiaan parmepi drinkki

Saadakseen kaiken irti gin & tonicin nautiskelusta, pitäisi jäiden antaa sulaa muutaman minuutin ajan ennen ensimmäistä siemausta, Smith kertoo.

Vaikka se voikin kuulostaa oudolta, sekoittavat sulavat jäät ginin ja tonicin makua sen sijaan, että laimenisivat sitä. Smithin mukaan tuloksena on kaiken kaikkiaan parempi drinkki.

– Kun jäät alkavat sulaa, juoma ei ainoastaan viilene, mutta jäät naittavat maut myös paremmin yhteen, Smith toteaa.

Vaikka erimielisyyttä parhaan GT-drinkin reseptistä löytyykin, ovat kaikki yhdessä asiassa yksimielisiä: juomassa pitää olla paljon jäitä.

Asiasta erimielisyyttä asiantuntijoiden keskuudessa

The Independent -lehden viiniasiantuntija Adrian Smith kuitenkin epäilee sulavien jäiden parantavan makua niin huomattavasti. Hänen mielestään saman tuloksen saisi vain lisäämällä hieman vettä juomaan.

– Mielestäni se on terveen järjen mukaista, että jäiden lisääminen drinkkiin saa sen maistumaan raikkaammalta, koska juoma on viileämpi, hän toteaa.

Jos kuitenkin haluaa kokeilla jäiden sulattamista valmiissa juomassa hetken, ei niiden kannata antaa sulaa liian kauaa. Muuten ginin aromit laimenevat liikaa ja drinkki menee hukkaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja