Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huomattava ero! Yksinkertainen temppu saa viskin maistumaan paremmalta

Tiede on löytänyt viskin juomiseen oikean tavan.
Tiede on löytänyt viskin juomiseen oikean tavan.Shutterstock
Julkaistu 30.03.2018 17:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, tieteellä on olemassa näkökulma ainakin yhteen ristiriitaa aiheuttavaan asiaan – viskin juomiseen.

Video: Asiantuntija näyttää, kuinka samppanjaa maistellaan oikein.

Osa ihmisistä juo viskin huoneenlämpöisenä, osa taas jäiden kera. Mutta mikä oikein on oikea tapa?

Tiede on nyt löytänyt tähän kiisteltyyn asiaan ratkaisun. Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että viskin laimentaminen vedellä antaa juojalle optimaalisen juomakokemuksen.

Kikan salaisuus piilee aromimolekyyleissä 

Tämä johtuu viskille ominaisen maun antamista guajakoli-molekyyleistä, jotka eivät yli 40-prosenttisissa juomissa pääse juoman pinnalle. Kun viskiin lisätään tilkka vettä, aromimolekyylit pääsevät pintaan. Juoma siis yksinkertaisesti maistuu aromikkaammalta pienen vesitilkan kera. 

Mutta se, kuinka paljon vettä juomaan tulisi oikein lisätä, on ratkaiseva tekijä. Tutkimuksen mukaan muutama tippa vettä riittää, sillä veden kanssa liioittelu voi kostautua maun laimentumisena.

LUE MYÖS: Tämä klassikkojuoma nostaa suosiotaan maailmalla –"todella helppo valmistaa myös kotona"

Seuraavan kerran kun mielesi tekee viskiä, kokeile, miten pieni vesitilkka muuttaa juoman makua. Saatat yllättyä positiivisesti! 

Lähde: Food52

Lisää aiheesta:

Voiko ruokasoodalla häivyttää alkoholin maun drinkistä? Testasimme hämmentävän TikTok-kikanYllättävä kikka tekee "huonostakin" kahvista paremman makuista: Tätä kannattaa lisätä kahvijauheen joukkoonEthän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Voiko tämä todella toimia? Huikea niksi lupaa pelastaa pilalle menneen viinin – ja vielä superhelposti!Täydellisen gin & tonicin salaisuus piilee yhdessä oleellisessa työvaiheessa – ethän sinäkin jätä tätä välistä?Yksi ainesosa, joka tekee juomasta kuin juomasta paremman makuisen – lisää tätä drinkkeihisi!
AlkoholiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Alkoholi
  • 14.1.16:36
    Kansanedustajat

    Tulli puhallutti kansanedustaja Tomi Immosen: 1,5 promillen lukema

  • 13.1.16:03
    Finnair

    Finnairin lennoilta poistettiin satoja matkustajia viime vuonna – poliisia tai vartijoita tarvittiin lähes 200 kertaa

  • 17.10.202419:37
    Orpon hallitus

    RKP ja KD aikovat äänestää Kiurun johtaman sosiaali- ja terveysvaliokunnan puolesta – Kiuru: "Tunnelma paineistettu"

  • 20.09.202407:19
    Politiikka

    Alkoholin kotiinkuljetuslakiin keskeinen muutos: puistoon tai kotiin voisi tilata myös tilaviinejä ja käsityöläisoluita

  • 21.08.202418:12
    Terveys ja hyvinvointi

    THL kiittelee järjestön alkoholiselvitystä: "Meillä ei ole niin paljoa resursseja"