Jos viiniä jää yli, älä laita luonnonkorkkia takaisin pulloon – sommelier kertoo syyn

Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa 2:10 Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa
KATSO MYÖS: Tiesitkö tätä viinitonkasta? Mikael näyttää kaksi hanapakkauskikkaa.

Amerikkalainen sommelier neuvoo nerokkaan tavan säilöä ylijäänyt viini.

Jos viinipullo ei tyhjene kerralla, suljet sen todennäköisesti jonkinlaisella korkilla ja laitat jääkaappiin odottamaan seuraavaa kierrosta.

Osa rynttää pullon suuhun takaisin luonnonkorkin, toiset ruuvaavat kierrekorkin takaisin ja osa taas kaivaa laatikosta viinikorkin sulkijan.

Vaikka pullon saisikin suljettua ilmatiiviisti, sisälle saattaa silti jäädä paljon ilmaa suhteessa viiniin. Tasty-sivusto kirjoittaa helposta niksistä, joka pitää viinin virkeämpänä pidempään.

Näin säilöt viinipullon jämät näppärästi

Amerikkalainen sommelier Warner Boin ylläpitää TikTokissa tiliä @confidenceuncorked ja naisen päämääränä on saada kaikki nauttimaan viinistä ilman "turhaa snobbailua".

Tuoreessa vinkkivideossaan Boin kertoo, että puoliksi juotua viinipulloa ei varsinaisesti kannattaisi sulkea enää luonnonkorkilla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tiedän, että se kuulostaa hullulta, mutta jos olet joskus tilanteessa, että sinulle jää viiniä yli, älä laita korkkia takaisin pullon suulle. Minulla on parempi neuvo, joka tulee muuttamaan elämäsi, Boin kertoo videolla.

Boin selittää, että viinipullon sulkeminen luonnonkorkilla altistaa viiniä hapelle kahdesta syystä: luonnonkorkki on huokoista materiaalia ja pullossa on jo ylipäätän enemmän ilmaa viinin määrään verrattuna.

– Se, mitä oikeasti haluamme tehdä, on vähentää hapen määrää verrattuna viiniin. Suosittelen kannellista lasipurkkia, Boin kertoo.

Viini kannattaa kaataa juuri oikean kokoiseen lasipurkkiin, jonka saa suljettua ilmatiiviisti ja sijoittaa sitten jääkaappiin. 

Ennen viinin jämien juomista Boin suosittelee ottamaan lasipurkin huoneenlämpöön noin tuntia ennen viinin nauttimista.

Katso myös: Halpa vs. kallis: Voiko halpa kuohuviini olla parempaa kuin samppanja?

Halpa vs. kallis: Voiko halpa kuohuviini olla parempaa kuin samppanja? 5:57
Halpa vs. kallis: Kannattaako ostaa samppanjaa, vai onko 10 euron kuohuviini oikeasti yhtä hyvää? MTV testasi

Lähteet: Tasty, TikTok

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat