Virolainen huippukokki hehkuttaa suomalaisravintolaa

chef
Lehtikuva

Virolainen huippukokki Kristjan Peäske arvostaa kausiruokaa ja läheltä tulevia raaka-aineita. Hän on osaomistajana kolmessa suositussa ravintolassa. Peäske on myös Viron ensimmäinen olutsommelier. 

Viron ja Suomen ruokakulttuureissa on huippukokki Kristjan Peäsken mielestä paljon yhteisiä piirteitä. 

– Molemmat hyödynnämme rikkaiden metsiemme antimia sekä riistan, sienien että marjojen muodossa. Ja totta kai kummallekin maalle tumma leipä on hyvin tärkeä osa ruokakulttuuria, Peäske listaa. 

Omissa ravintoloissaan Peäske pitääkin aina huolen siitä, että tarjolla on sesongin raaka-aineita. Parhaillaan menossa on parsakausi sekä Virossa hyvin suositun karhunlaukan kausi. 

– Arvostan, kun ravintola tarjoaa asiakkailleen sitä, mitä luonto tarjoaa meille. Helsingissä syödessäni olen huomannut samanlaista ajatusmaailmaa. Minulla oli kunnia vierailla Chef & Sommelier -ravintolassa kuukausi sitten ja keskustella Sasu Laukkosen kanssa. Minä todella rakastuin hänen tapaansa hyödyntää suomalaisia raaka-aineita lautasella, Peäske kehuu. 

Chef & Sommelier on Michelin-tähdellä palkittu luomuun keskittynyt ravintola Helsingin Ullanlinnassa. Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja