Virolainen huippukokki hehkuttaa suomalaisravintolaa
Virolainen huippukokki Kristjan Peäske arvostaa kausiruokaa ja läheltä tulevia raaka-aineita. Hän on osaomistajana kolmessa suositussa ravintolassa. Peäske on myös Viron ensimmäinen olutsommelier.
Viron ja Suomen ruokakulttuureissa on huippukokki Kristjan Peäsken mielestä paljon yhteisiä piirteitä.
– Molemmat hyödynnämme rikkaiden metsiemme antimia sekä riistan, sienien että marjojen muodossa. Ja totta kai kummallekin maalle tumma leipä on hyvin tärkeä osa ruokakulttuuria, Peäske listaa.
Omissa ravintoloissaan Peäske pitääkin aina huolen siitä, että tarjolla on sesongin raaka-aineita. Parhaillaan menossa on parsakausi sekä Virossa hyvin suositun karhunlaukan kausi.
– Arvostan, kun ravintola tarjoaa asiakkailleen sitä, mitä luonto tarjoaa meille. Helsingissä syödessäni olen huomannut samanlaista ajatusmaailmaa. Minulla oli kunnia vierailla Chef & Sommelier -ravintolassa kuukausi sitten ja keskustella Sasu Laukkosen kanssa. Minä todella rakastuin hänen tapaansa hyödyntää suomalaisia raaka-aineita lautasella, Peäske kehuu.
Chef & Sommelier on Michelin-tähdellä palkittu luomuun keskittynyt ravintola Helsingin Ullanlinnassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan