Vinkit brunssille: Näin valitset oikeat juomat

brunssi
Shutterstock

Oletko tullut ajatelleeksi, että viini sopii erinomaisesti myös brunssille? Valitse toisilleen sopiva makupari ja nauti aamusi tyylillä. 

Brunsseilta tutut mimosat ja bellinit ovat ihastuttavia juomia, mutta viini tekee aamustasi erityisen tyylikkään. Ja mikä parasta, et tarvitse baarimikon taitoja, sillä viini on helppo juoma tarjoilla sellaisenaan. Valitse viikonlopun brunssille sopiva makuyhdistelmä ja nauti.

Paahtoleipä + Pino Noir

Paahtoleipä hillolla siveltynä sopii erinomaisesti Pino Noir -punaviinien kumppaniksi. Pino Noir -viinit ovat monipuolisia ja kevyitä viinejä, joiden marjainen ja tamminen maku sopii hyvin rapean paahtoleivän seuraksi. 

Tämän viinin kanssa sopivat hyvin myös kevyet juustot, kuten brie ja camembert. Pinot Noir -viinit kannattaa jäähdyttää 15 asteeseen ennen tarjoilua.

Munakas + kuohuviini

Kananmunia on haukuttu viinin viholliseksi, sillä niille sopivan viinin löytäminen on hyvin vaikeaa. Munien kanssa täytyy välttää tanniineja ja tammisuutta, joten kuohuviini onkin täydellinen valinta munakkaan seuraksi. Kuohuviini on ainoa viini, jota voi tarjota läpi aterian, lähes minkä tahansa ruoan kumppanina. 

Hapokkaat kuohuviinit leikkaavat hyvin rasvaista munakasta, ja luovat näin ollen tasapainoisen kokonaisuuden. Kuohuviinit nautitaan viilennettynä, 8–10-asteisena.

Pannukakut + Riesling

Riesling-viinit sopivat erinomaisesti makeiden pannukakkujen seuraksi. Makea riesling on erinomainen jälkiruokaviini, mutta raikkautensa vuoksi se ei ikinä ole ylimakea.

Riesling-viineissä on hapokkuutta ja sitruksisuutta, joten pannukakkutaikinaan kannattakin lisätä hieman viinin makua korostavaa sitruunaa. Sitruunalla maustettujen pannukakkujen ja riesling-viinin liitto toimii täydellisesti. Tarjoile viini noin 8-asteisena.

Salaatti + roseeviini

Roseeviini sopii erittäin hyvin tarjoiltavaksi salaattien ja erilaisten kasvisruokien kanssa, mutta myös kanan ja esimerkiksi tuorejuuston seurana. Monipuolinen roseeviini sopii monelle ruoalla, joten se on omiaan brunsseilla ja piknikpöydissä.

Roseeviinin punaherukan, mansikan ja vadelman aromit sopivat erinomaisesti raikkaan salaatin kumppaniksi. Ennen tarjoilua roseeviini jäähdytetään noin 10-asteiseksi, puolimakeat roseet vielä kylmemmiksi.

Suolainen piiras + hapokas valkoviini

Raikas valkoviini sopii erinomaisesti piirakoiden ja paistosten seuraksi. Viineistä kannattaa valita keskitäyteläinen ja hapokas valkoviini, joka taittaa hyvin piirakan rasvaisuutta.

Tarjoile viini erittäin kylmänä ja piiras lämpimänä, jolloin tämä makupari täydentää toisiaan erinomaisesti.

Lähde: huffingtonpost.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja