Oletko tehnyt ruokaa herkkukala kuhasta? Nappaa kalamestareiden vinkit kuhakokkailuun
Kalavapriikin kalamestarit paljastavat parhaat vinkit kuharuokien valmistamiseen.
– Voissa paistetut kuhafileet ovat kotimaisen kalaruoan ystäville keskikesän herkkua parhaimmillaan. Meiltä kysytään joka kesä erityisesti kuhan käsittely- ja valmistusohjeita ja siksi laitamme nyt kalamestareidemme vinkit jakoon, Kalavapriikista kerrotaan tiedotteessa.
Kuhaa arvostetaan suomalaisten ruokapöydissä sen vaalean ja kiinteän lihan vuoksi. Kuhan maku on erittäin hienostunut mutta ei yhtä voimakas kuin esimerkiksi ahvenen.
– Kuhassa on myös moniin muihin kotoisiin kaloihin verrattuna vähän ruotoja – ja nekin on helppo poistaa, jolloin fileestä saa lähes ruodottoman.
Kalavapriikista kannustetaan kokeilaan voissa paistettujen kuhafileiden lisäksi kuhan grillaamista, savustamista tai uunissa kypsentämistä.
