Pro Kala ry muistuttaa, miten kätevää ja nopeaa arkiruokaa savukala on.
Savukala maistuu monelle sellaisenaan, mutta sitä voi käyttää myös monessa ruoassa raaka-aineena, vinkkaa Pro Kala ry. Savukalaa voi käyttää vaikkapa pastassa, munakkaassa, piirakassa tai kalapihvien raaka-aineena. Voit käyttää pelkkää savukalaa tai lisätä sitä makua tuomaan muuhun kalaruokaan.
– Harva herkku on valmis yhtä nopeasti kuin savukala: avaa vain paketti ja nauti! Sekä lämmin- että kylmäsavukaloja löytyy moneen makuun, mutta tiesitkö, ettei kalan savustaminen itsekään vie kovin kauaa? yhdistyksestä vinkataan.
Lue myös: Kari Aihisen helppo pasta on arkiruokien kunkku – nyt sinun on viimeistään kokeiltava: "Tätä reseptiä olen jakanut eniten kavereilleni"
Kalan savustaminen itse on todella nopeaa. Siinä missä monia lihoja pitää savustaa tuntikausia, kala on yleensä valmista jo alle tunnissa. Pro Kala ry:n mukaan rasvaisempia kaloja, kuten kirjolohta, muikkua tai siikaa, on hieman helpompi savustaa kuin vähärasvaisia ahvenia tai kuhaa. Rasvaisempi kala pysyy savustimessa mehevänä.
Itse savustaminen voidaan tehdä joko savustuspussissa, sähkösavustimen avulla tai savustuslaatikossa. Savustuspurut tai -lastut vaikuttavat siihen, miltä lopputulos maistuu. Klassinen valinta on leppä, mutta voit kokeilla rohkeasti myös muita puulajeja.

