Uusi Tupla-patukka, täytelakua ja Fazerilta toivottu suklaa – tässä ovat kevään karkki- ja suklaauutuudet!

makeiset
Fazer, Cloetta ja Panda paljastivat makeisuutuutensa keväälle ja kesälle 2022. Fazer, Cloetta, Panda

Makeisvalmistajat paljastavat kevään ja kesän uutuustuotteensa. Luvassa on monenlaisia uutuuksia sekä karkkien että suklaan ystäville. Uutuusmakeiset tulevat valmistajasta riippuen kauppoihin huhti- tai toukokuussa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla paljastettiin tällä viikolla kevään ja kesän 2022 jäätelöuutuudet. Jätskien lisäksi herkuttelijoille on luvassa myös suuri valikoima uutuusmakeisia. Selvitimme suurimpien makeisvalmistajien, Fazerin, Pandan ja Cloettan, uutuudet keväälle ja kesälle 2022. 

Katso myös: Kevään ja kesän 2022 jäätelöuutuudet. Artikkeli jatkuu videon alla.

1980-luvun hittijätski tekee paluun – katso kaikki kevään ja kesän jäätelöuutuudet! 2:07
Uusia Jättiksiä ja paljon muita jätskiuutuuksia.

Fazerin uutuuksissa toivottu suklaa

Fazer tuo kesäkauteen muun muassa uusia karkkipusseja sekä suklaamakuja. Fazerin suosittujen suklaalevyjen sarjaan lanseerataan banaanin makuinen Karl Fazer Dumle Banana -levy. Tuote on myynnissä touko-elokuussa. Dumlen ystäville on luvassa myös kesäsekoitus Dumle Summer Mix, joka sisältää banaanin, mansikan sekä uuden vihreän omenan makuisia Dumle-makeisia. 

Karl Fazer -sarjaan palautetaan kesäsesongin ajaksi myös Mangojogurtti-konvehdit. Geisha-patukka saa sen sijaan uuden maapähkinäisen version, Geisha Taste of Peanut -patukan. 

Kasvipohjainen versio Fazerin maitosuklaasta hyödyntää puolestaan suomalaista kauraa. Karl Fazer Kaura Choco on vegaaninen, laktoositon ja palmuöljytön.

– Tätä on toivottu, Fazerilta kerrotaan tiedotteessa. 

Uusien karkkipussien joukossa on Tutti Frutti Garden Mix sekä Tutti Frutti Summer Rings. Sokerittomien karkkien ystäville on tiedossa Marianne Toffee -rasia.

Pandalta muun muassa uusia täytelakupatukoita

Makeisvalmistaja Pandalta kerrotaan kevään uutuusmakeisista, jotka tulevat myyntiin huhtikuussa.

Pääsiäisen uutuus Pandalta on Loiste Kinuskifudgekonvehti, jossa on suklainen kuori sekä toffeesydän. 

Panda POP -uutuuspatukat ovat puolestaan suunnattu täytelakujen ystäville. Makuina lanseerataan Panda POP Mansikkapehmis, Panda POP Sitruunajuustokakku ja Panda POP Kermatoffee. Täytelakritsipatukat ovat vegaanisia ja palmuöljyttömiä.

Pandan Namix-sarja saa sen sijaan uuden kirpeän ja makean tulokkaan. Panda Namix Isomix Sweet and Sour -pussista löytyy hedelmäisiä ja marjaisia karkkeja.

Cloettalta uusi Tupla ja muita herkkuja

Makeisvalmistaja Cloetta uudisti taannoin Royal-brändinsä täysin ja uudistus jakoi mielipiteet. Vanhan Royal-suklaan ystäville uudistus oli kova paikka, mutta valmistajan mukaan uusi tuote on myynyt huomattavasti vanhaa paremmin.

Kesäkaudelle 2022 Cloettalta ei ole tulossa Royal-uutuuksia, mutta sen sijaan paljon muuta. Sisu-makeisten ystäville on luvassa peräti kolme uutuutta. 

Sisu Hohde on uusi salmiakkinen puristepastilli, jossa on passionhedelmän makuinen pinta ja salmiakkinen sisus. Pastillit on makeutettu sokerilla. Sisu Tuima on puolestaan salmiakin ystävien toivepussi, joka sisältää seitsemää erilaista karkkia. Mukana on lyhyt pippuriliitu, suolainen salmiakki, kolme erilaista hedelmän ja salmiakin yhdistelmäkarkkia, Sisu-laku sekä salmiakkikuula. Lisäksi lanseerataan vielä Sisu Pätkä -täytelakritsipatukka.

Tuplan ystäville on tulossa uusi vaahterasiirapinmakuinen Tupla Double Layer Maple Syrup -patukka. Mukana on vaaleaa nougatia paahdetuilla manteleilla, vaahterasiirapinmakuinen toffeekerros sekä maitosuklaakuorrutteeseen lisätyt riisikrispit. 

Cloettan karkkipussiuutuuksiin lukeutuu Aakkoset Aito & Hedelmäinen Duo, jonka makeiset sisältävät 50 prosenttia hedelmää. Mukana on kuusi erilaista karkkia. Toinen karkkipussiuutuus on TV Mix Hedelmä, joka sekoittaa yhteen suositut hedelmämaut. 

Videolla: Tiedätkö, miten Tupla-patukka avataan oikein? 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!