Syksyn uutuuskarkeissa on selvä trendi – mukana taatusti mielipiteitä jakava suklaa

Syksyn uutuusmakeiset
Syksyn 2022 uutuusmakeiset. Cloetta, Orkla, Fazer

Syksyllä kauppoihin saapuu liuta uusia makeisia. MTV Uutiset listasi uutuudet Cloettalta, Fazerilta sekä Pandalta.

Loppukesän odotettu hetki on käsillä, sillä makeisfirmat ovat julkistaneet syksyn sekä loppuvuoden uutuusmakeisiaan. Luvassa on karkkihammasta kutkuttelevia herkkuja moneen makuun. Erityinen trendi näyttää olevan tuttujen makujen yhdistäminen toisiinsa uusin tavoin.

MTV Uutiset kirjoitti jo aikaisemmin yhdestä syksyn uutuudesta. Fazer nimittäin tuo hartaasti toivotun Dumle-tikkarin takaisin.

Tällaisia ovat syksyn uutuusmakeiset!

Cloetta

Cloettan syksyn uutuuskarkeissa on tarjolla tuttuja makuja uusissa muodoissa sekä syksyyn ja talveen sopivia kausimakuja. Cloetta Suomen viestintäpäällikkö Marja Piironen kertoo MTV Uutisille, että uutuudet saapuvat kauppoihin elo-syyskuun vaihteessa.

Tupla Crispy Puffs -pussi sisältää rapeita ja rouheita vehnäpuffeja joiden sisällä on Tupla suklaapatukoista tuttua kaakaonougatia. Tupla Winter Cinnamon taas on maitosuklaalla ja paahdetulla mantelilla kuorrutettu kausisuklaapatukka, jonka sisus on kanelinmakuista kaakaonougatia.

Lakrifun Sekoitus -pussin karkeissa makean rapsakka pinta kätkee alleen mustaa lakritsia ja täytteen. Pussissa on neljää eri makua ja väriä: valkoinen original, vihreä omppu, oranssi mango ja musta salmiakki. Lakut ovat tuttuja myös irtokarkeista ja TV Mix -pusseista.

Polly Ice Cream -pussi sisältää maitosuklaalla kuorrutettuja vaahtorakeita. Makuina ovat päärynä, vadelma ja karamelli.

Cloettan syksyn uutuuksissa on uusia makuja myös pastilleihin ja purkkiin. Sokerittomissa Mynthon Original Appelsiini-inkivääri -pastilleissa yhdistyy appelsiini ripaukseen inkiväärin tuomaa lämpöä. Tuote sisältää C-vitamiinia. Läkerol YUP Crispy Raspberry Passion -pastillin rapea kuori kätkee alleen pehmeän arabikumisisuksen, maultaan yhdistelmän kirpeää vadelmaa ja passionhedelmää.

Jenkki Enjoy Liquorice-Lemon ja Jenkki Enjoy Mango-Grapefruit sekä Jenkki Fresh Frosty Mint ja Jenkki Fresh Breezy Menthol ovat syksyn uutuuspurukumeja.

Fazer

Dumle-tikkarin paluun lisäksi Fazer tiedotti useasta muusta uutuusmakeisesta syksylle. Tulossa on uusia makuja tuttuihin suklaisiin sekä uusia kokoonpanoja suosittuihin karkkipusseihin.

Karl Fazer Vihreitä Kuulia -suklaalevy sisältää pieniä päärynänmakuisia hedelmäpaloja, yhdistäen kaikille tutun suklaan ja mielipiteitä jakavan joulumakeisen.

Karl Fazer Crunchy Black Edition -suklaapatukan sisus on pehmeää lakutoffeeta, jonka peittävät rapeat suolaiset krispit ja maitosuklaa.

Remix Lakritsi Täytemix -karkkipussi on sekoitus pehmeitä täytelakupaloja, rapsakoita lakurakeita ja sitkeää cola-nauhaa. Pussista löytyy myös tutut Dumle- ja Tutti Frutti -karkkipatukkapalat. 

Fazer Lakritsi Chocolate Tutti Frutti -makeisessa yhdistyvät pehmeä lakritsi, maitosuklaa sekä rouskuva Tutti Frutti -hedelmärae.

Fazer Salmiakki -patukka yhdistää sitkeän lakukuoren salmiakin makuiseen pehmeään sisukseen.

Fazer Salmiakki Cola-Inkivääri -sokerittomassa pastillissa maistuu colan ja inkiväärin makuyhdistelmä.

Xylimax Tummat marjat -täysksylitolipastillia maustavat mustikka ja karhuvatukka.

Panda 

Pandan syksy ja joulunaika ovat täynnä suklaisia uutuuksia. Orkla Suomen viestintäjohtaja Nina Olin kertoo MTV Uutisille, että kaikki tuotteet ovat palmuöljyttömiä ja suklaatuotteet ovat lisäksi valmistettu Rainforest Alliance -sertifioidusta suklaasta joka on myös jäljitettävää. 

Panda lanseeraa syksyn Roosa nauha -keräyksen yhteydessä kaksi makeista: Panda Tekee Hyvää Suklaapussin, jonka sisällössä käytetään hyväksi tuotannossa syntyvää hukkatuotetta mahdollisuuksien mukaan sekä valkosuklaasta ja vadelmamuruista koostuvan Panda Vadelmamuru-makeislevyn.

Konvehteja on luvassa useampiakin eri sorttisia. Konvehtirasiasta tuttu Panda Ananaskonvehti tulee yksittäismyyntiin kääreellisenä konvehtina ja  Säde Salty Caramel -konvehti taas on tulossa irtomakeismyyntiin.

Säde Vanilja Creme -uutuudessa yhdistyvät maitosuklaa ja vaniljatryffelitäyte (35%). 

Panda Saltkis Suolakaramelli Liköörikonvehti tuo uuden maun liköörikonvehtien sarjaan: tummasuklaakonvehti (25 %), jonka sisältä löytyy  suolaisen karamellin makuista Lignell&Piispanen Saltkis-likööriä (1,2%).

Joulun odotukseen on luvassa myös Panda Choco & Lakritsjoulukalenteri, joka sopii suklaan ja lakritsin yhdistelmän ystäville. Kalenterista löytyy kuusi jo suosikeiksi muodostunutta makua.

Katso myös: Kuin karkkiremmejä, mutta parempia! Näin teet helposti raparperiremmit

Kuin karkkiremmejä, mutta parempia! Näin teet helposti raparperiremmit 0:23
Raparperiremmit ovat kuin karkkiremmejä, mutta parempia (ja ehkä hiukan terveellisempiäkin). Kokeile kotona Satokausikalenterin helppoa ohjetta!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat