Ässä Mix- ja Hyvää Makumaasta -karkkeihin iso muutos – Fazerin, Pandan ja Cloettan uutuudet paljastuivat

namit
Fazerin, Pandan ja Cloettan uutuuksia alkuvuoteen 2022. Fazer/Panda/Cloetta

Suomalaiset makeisvalmistajat paljastavat uutuusherkkunsa alkuvuoteen 2022. Luvassa on muun muassa uusia klassikkosuklaiden yhdistelmiä sekä suosikkikarkin muuttuminen vegaaniseksi.

Fazer julkaisi maanantaina alkuvuoden 2022 makeisuutuutensa. Fazerin uusien herkkujen joukossa on muun muassa vanhoja tuttuja brändejä uudenlaisina versioina sekä retrokarkkipussin paluu. Fazerin lisäksi omat makeisuutuutensa MTV Uutisille paljastivat myös Cloetta sekä Panda.

Fazerin uutuudet: Ässä Mixeistä tulee vegaanisia, Dumle ja Kismet yhdistyvät

Fazerin alkuvuoden 2022 uutuuksien joukossa on muun muassa uusi maku klassisen Fazerin Sinisen -suklaan ystäville. Karl Fazer Popcorn -uutuustuotteessa klassikkosuklaa kohtaa karamellisen popcornin.

Toinen suklaauutuus on Kismet Dumle-patukka, jossa nimensä mukaisesi yhdistyy kaksi klassikkoa. Kismet-vohvelin sisällä on tuttua toffeenmakuista täytettä. 

Karkkipussirintamalla Fazerilta on luvassa useampia uutuuksia. Toivottu retropussi, Ässä Hässäkkä, vuodelta 2010 tekee paluun. Se on Fazerille tulevien kuluttajapalautteiden perusteella toivotuimpiin tuotteisiin kuuluva. Pussista löytyvät alkuperäisestä Ässä Hässäkästä tutut yhdisteltävät muodot ja vahvat hedelmä-, lakritsi- ja salmiakkimaut.

Fazerin myydyin sekoitepussi Remix saa uuden tuotteen sarjaansa. Remix Hevix -pussista löytyy muun muassa ananaskorvatulppia, vaahtomaisia hevihahmoja sekä hedelmäisiä sähkökitaroita.

Salmiakkiuutuuksia ovat ”keltainen turkkari” Tyrkisk Peber Pepper Liquorice omassa karkkipussissaan. Keltainen turkkari on original-tuotetta miedompi maultaan. Pantteri-pussien sarjaan tulee sen sijaan rajoitetuksi ajaksi Pantteri Hockey Mix, josta löytyy jääkiekkoteemaisia karkkeja. Mukana ovat uudet Pantteri-maut: meloni, banaani, mustaherukka, mansikka ja salmiakki-lakritsi. 

Myös vegaaneille on luvassa ilouutisia: Ässä Mix ja Missä X -pussit ja irtokarkit muuttuvat vegaanisiksi. Näin Fazer vasta vegaanisten tuotteiden kovaan kysyntään. 

Lisäksi Fazer lanseeraa ksylitolilla ja maltitolilla makeutetut, sokerittomat Tutti Frutti ja Tyrkisk Peber -pastillit. Pastillit ovat myös vegaanisia, ja ne valmistetaan Suomessa.

Hyvää Makumaasta -karkit muuttuvat vegaanisiksi

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla selvitettiin myös muiden makeisvalmistajien tulevia uutuuksia. Marja Piironen Cloettan viestinnästä vihjaa, että valmistajalta on tulossa ainakin jotain uutta Royal-suklaan ystäville. Hän ei kuitenkaan kerro vielä ”suuresta suklaalanseerauksesta” tarkemmin. 

Muita uutuuksia Cloettalta kuitenkin jo paljastetaan. Aakkoset-sarjaan on tulossa uusi Aakkoset Karamelli Choco -makeispussi, jossa yhdistyvät suolaiset ja makeat makumaailmat. Makeispussi on täynnä karamellin, suklaan ja lakritsin makuja.

Hyvää Makumaasta Original -klassikkokarkkipussi palaa makeishyllyyn nyt vegaanisena versiona. Pussin sisältä löytyy sekoitus pehmeitä hedelmäviinikumikarkkeja, sitkoisaa lakritsia ja tymäkkää salmiakkia. 

– Karkkien maku ja rakenne ovat juuri niin herkullisia kuin alkuperäisessä sekoituksessa, Cloettalta luvataan. 

Sisu valtaa tiensä kuluttajien ostoskoreihin uudella Sisu Ruletti -pastillisekoituksella, joka on yhdistelmä hedelmää ja salmiakkia. Pastilleissa on uudenlainen rakenne: pastillin rapea kuori kätkee sisäänsä pehmeän arabikumisisuksen. Sokerilla makeutettujen pastillien makuina ovat salmiakki ja hottihedelmä, eli appelsiinin ja jalapenon yhdistelmä. 

Jenkki-pastillivalikoima laajenee sen sijaan uudella Caramel Mint -maulla. 

Pandalta uutta valkosuklaata 

Pandan viestinnästä paljastetaan MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille myös muutamia tuoteuutuuksia herkkuhyllyssä. Panda Namix Hula Hula on makeissekoitus, jossa maistuvat päärynä, mustaherukka-salmiakki, appelsiini-cola ja salmiakki.

Suklaan ystäville tiedossa on myös uusi suklaalevy, jossa maistuu valkosuklaa ja suolainen hasselpähkinä. Tuote on palmuöljytön, gluteeniton ja luonnollisesti sertifioidulla kaakaolla ja hasselpähkinöillä.

Makean ja suolaisen ystäville on patukkahyllyyn tulossa sen sijaan uusi Smash ! Salt Karamell -patukka.


Videolla: Dumle-tikkareita ei enää myydä, näin teet niitä itse

1:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja