Uusi leipähitti! Ihmiset hurahtivat nyt tähän "lamaleipään" – sisältää yllättävän ainesosan

leipä lamaleipä banaanileipä
Shutterstock

Lamaleipä on uusi reseptivillitys. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja testasi Reddit-palvelusta leviämään lähteneen leipäreseptin ja yllättyi positiivisesti. 

Kuten aiemmin jo kerroimme, monet leipäreseptit ovat viime viikkoina nousseet hurjaan suosioon, kun ihmiset ympäri maailman viettävät aikaa kotonaan ja leipovat enemmän. Erityisen suosittuja ovat olleet vain muutaman ainesosan sisältävät reseptit. Yksi MTV:n Makuja.fi-ruokapalvelun ehdottomista korona-ajan suosikeista on sen sijaan ollut tämä helppo pataleipä.

Nyt netissä kohkataan leipäreseptistä, joka sisältää yllättävän ainesosan. Hitiksi nousseen leivän taikinassa käytetään nimittäin maapähkinävoita. Maapähkinävoileivän suosiosta kertoo ruokasivusto The Kitchn, mutta alun perin leipäresepti lähti leviämään Reddit-palvelussa.

–  Resepti on peräisin lama-ajan keittokirjasta vuodelta 1932 ja sisältää vain vähän ainesosia. Maapähkinävoilla voi korvata itse asiassa kaksi ainesosaa, sekä munat että voin. Molempia oli hankala saada suuren laman aikaan, leipäreseptiä kokeilleen The Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash kertoo. 

Maapähkinävoin lisäksi hittileipä sisältää vain vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, maitoa ja suolaa. Ruokatoimittaja Sheela Prakash toteaa maapähkinävoileivän olevan kuin banaanileivän helpompi, yhden kulhon serkku.

– Leipä on maukasta! Se on kostean mehevää, kuten banaanileipä ja maistuu pähkinäiseltä. Pienen makeutensa ansiosta se maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta on vieläkin parempaa paahdettuna, voideltuna ja hillolla tai hunajalla päällystettynä.  

Lähde: The Kitchn

***

0:18

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja