"Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!

shutterstock_1951649476
Copyright (c) 2021 WS-Studio/Shutterstock.

Voileipäkuninkaaksi itseään tituleeraava skotlantilainen kotikokki jakoi TikTokissa hitiksi muodostuneen ruoanlaittokikan. Kaikki eivät kuitenkaan olleet vakuuttuneita sen käytännöllisyydestä.

TikTok-kanavallaan erityisesti voileipäreseptejä jakava kotikokki Toastie King vinkkaa hittivideollaan, miten voileipägrillissä valmistettuun välipalaan saa ihanan rapean ja juustoisen pinnan.

Kikka on pohjimmiltaan varsin yksinkertainen: juustoa laitetaan leipien ulkopinnalle paahdinta vasten.

Ennen itse leipää grilliin pistetään siis juusto. Juustoraasteen jälkeen grillilevylle paistumaan laitetaan paahtoleipäviipale, halutut täytteet ja niiden päälle vielä toinen leipäviipale. Voileivän annetaan paistua pari minuuttia, jonka jälkeen sen päälle ripotellaan uusi kerros juustoa. Koko komeutta paahdetaan grillissä toiset pari minuuttia.

Leivän pinnalle paistunut juustoraaste tekee herkun pinnasta suussasulavan juustoisen ja rapsakan. Leipäviipaleiden sisälle pistetty juusto sen sijaan säilyttää juoksevan olemuksensa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Siivous ei ole kotikokin mukaan ongelma

Voileipäfanit ovat olleet tohkeissaan vinkistä. Syyskuussa julkaistulle videolle on kertynyt tätä kirjoittaessa yli 890 000 katselukertaa, ja vinkistä on uutisoinut Mirror-verkkolehti.

– Tätä täytyy kokeilla, eräs kommentoi leipäkikkaa.

– Mahtava niksi, toinen ylistää.

Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita kikan toimivuudesta – tai ainakaan usko sen olevan vaivan arvoinen. Voileipägrilliin ennen leipää laitettu juusto voi nimittäin palaa kiinni levyyn eikä jälkiä ole välttämättä helppo siivota.

– Sitten vietät kaksi viikkoa yrittäessäsi siivota sitä [juustoa] pois, yksi epäilijöistä kirjoittaa.

– Ja et ikinä saa sitä raaputettua irti, hengenheimolainen manailee.

Toastie King kuitenkin vannoo, ettei juuston irrottaminen ole ongelma, kunhan voileipägrilli ei ole naarmuuntunut. Juustosta tihkuva rasva helpottaa levyjen puhdistamista kokkaustuokion jälkeen.

Katso videolta herkullinen resepti! Näin valmistuu "Toaster-Dilla" eli paahtimessa valmistuva quesadilla.

Näin valmistuu “Toaster-Dilla” eli paahtimessa valmistuva quesadilla 0:51
Katso video: Näin valmistuu juustoinen "Toaster-Dilla".

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.